IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari подготвя F12berlinetta Speciale

Суперкупето ще бъде с около 200 кг. по-леко от оригинала

Ferrari подготвя F12berlinetta Speciale

Поредният звяр на базата на серийна суперкола трябва да се появи догодина. Това е Ferrari F12berlinetta Speciale, чиято разработка е на финалната права, съобщава изданието Autocar.
Ferrari подготвя F12berlinetta Speciale
*Неофициално изображение: Autocar

Основното предимство на новата модификация ще бъде по-леката каросерия. Теглото на F12berlinetta Speciale ще бъде с около 200 кг. по-ниско от това на оригиналния модел, който тежи точно 1630 кг. За сравнение при 458 Speciale инженерите на италианския производител успяха да „свалят” само 95 кг. от масата на стандартния модел.

За целта ще бъде премахната шумоизолацията от салона, навигационната система и други допълнителни опции, предлагани при стандартното F12berlinetta. Това обаче не означава, че във Ferrari се отказват от тези елементи. При желание клиентът ще може да си ги поръча допълнително.

Доработен ще бъде и 6,3-литровият V12 двигател, чиито 740 к.с. ще бъдат увеличи до 770 к.с. При стандартната версия ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,1 секунди, но при новата се очаква той да бъде под 3,0 секунди.

Намаляването на теглото ще позволи на новата версия на купето да постигне съотношение мощност/тегло от 520 к.с./тон (сега то е 453 к.с./т.). По този начин суперкупето на Ferrari ще превъзхожда Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce с неговите 492 к.с./тон. А именно моделът на Lambo успя да даде четвърто време на Северна дъга на Нюрбургринг при серийните модели.

Във Ferrari вече работят и върху наследник на F12berlinetta, който ще бъде оборудван с хибриден агрегат. Неговата поява е планирана за 2018 г.

Тагове: ferrari f12berlinetta
0 от 500