IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделът на Alpine се оказа хибрид

Цените на спортното купе ще стартират от 30 000 евро

Моделът на Alpine се оказа хибрид

Снимки на тестови прототип на първия нов модел на Alpine бяха публикувани от изданието Worldcarfans. На тях се вижда устройство за зареждане от електропреносната мрежа, което означава, че спортното купе ще получи хибриден агрегат.
Моделът на Alpine се оказа хибрид
Заснетият прототип е маскиран като Lotus Exige, който явно е използван от инженерите на Renault за изпробване на новите агрегати. Засега не е ясно дали всички версии на модела ще бъдат хибридни или ще има и такива с конвенционален мотор.

До момента се считаше, че новият Alpine ще бъде оборудван с 1,8-литров бензинов турбо мотор. Този двигател представлява форсирана версия на 1,6-литровия агрегат, поставян на Renault Clio RS. Очаква се двигателят да се предлага в 3 версии – с 250, 275 и 300 к.с.

Концепт на модела под името Alpine Celebration бе представен по време на състезанието „24 часа на Льо Ман” това лято. Оцветеният в синьо и оранжево автомобил тежи едва 1110 кг. По предварителни данни цените на серийната версия ще стартират от 30 000 евро, а производството ще бъде съсредоточено в завода в Диеп.

Снимка: Worldcarfans

 

Тагове: renault alpine
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Маскиран като Лотус. Нещо ни хвърлят по върбите. Все едно да ни покажат един Гоуф и да напишат, че не е Гоуф, а е Рено Меган маскиран, като Гоуф. Такива неща никой не прави. Както и да е. Прави ми и друго впечатление, че моторите им пак от Нисан направени. Да не се окажа накрая, че и самата кола японците са им е направили или пък са взаимствали технологиите от Годзила! Не, че е лошо това, но да го напишат, а не да представят нещата, като техни, а те да не са.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    доDrumVla.-хралупата ( преди 8 години )
    "Заснетият прототип е маскиран като Lotus Exige, който явно е използван от инженерите на Renault за изпробване на новите агрегати. "
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    DrumVlado ( преди 8 години )
    Това е лотус или някоя от разновидностите му, но не и рено...