IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai пуска малък и агресивен кросовър

Моделът ще бъде предназначен предимно за пазара в САЩ

Hyundai пуска малък и агресивен кросовър

Компактният кросовър Hyundai Creta, дебютирал преди около месец, вече е събрал над 15 000 поръчки, но няма да се продава на пазара в САЩ. Там обаче ще бъде предложен нов подобен автомобил, твърди агенция Bloomberg.
Hyundai пуска малък и агресивен кросовър
Както заяви шефът на Hyundai Motor America – Дейв Жуковски, Creta е твърде консервативен за клиентите в САЩ и по тази причина местното подразделение на марката ще пусне собствен автомобил. Той ще бъде далеч по-агресивен, като ще „избяга” от новия фирмен дизайн на корейците.

Новият кросовър ще се конкурира в Америка с Honda HR-V, Nissan Juke, Fiat 500X, Jeep Renegade, Chevrolet Trax и Buick Encore. Той ще бъде изграден на платформата с предно предаване на хечбека Veloster, което означава, че ще използва агрегатите на Creta.

Като се изключи САЩ, новият Hyundai Creta ще се продава на всички основни пазари още от следващата година. Моделът ще бъде достъпен както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. На отделните пазари кросовърът ще се предлага с различни мотори и скоростни кутии.

Снимка: Hyndai

Тагове: hyundai creta
0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз пък помня последната класация на J.D.Power за надеждност, публикувана тук. Та 1. Порше 2. КИА 3. Лексъс 4. Хюндай Хайде със здраве, селски!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Veloster е на базата на първото i30/2007, но с променено задно окачване. Не е мулти линк.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хаха,простия чалгар е и неграмотен.Класацията с големи букви пише,че не е за надежност.Там немските легени са твърдо на последните места.Класацията е за допълнителни системи които повишавали безопасноста и ги правили по привлекателни за потребителите.Поредното издание на класацията Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) Study на J.D. Power за американския пазар показа, че допълнителните системи за повишаване на безопасността, което предлагат автомобилните производители, ги правят по-привлекателни за потребителите. Според тазгодишното проучване, 36% от собствениците имат автомобили със система за сляпо петно, 21% имат система за предупреждение при неволно пресичане на осевата линия, 46% имат паркинг-асистент, а 25% система за избягване на удар или известяване при опасност. APEAL Study 2015 е било проведено на базата на потребителски отзиви, събрани в периода февруари- май тази година, проведено сред повече от 84 000 клиента на нови (моделно поколение 2015 година) коли.Така че мангалското Алуди си остава в топ10 на най-калпавите двигатели.