IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще слага по-мощен двигател за Kwid

На някои пазари компактният кросовър може да се появи под марката Datsun

Renault ще слага по-мощен двигател за Kwid

Една от последните разработки на Renault – компактният кросовър Kwid, засега е предвидена единствено за пазара в Индия, но според изданието Autocar в компанията вече работят върху разширяване на модификациите на модела.
Renault ще слага по-мощен двигател за Kwid
При представянето на Kwid бе обявено, че той ще бъде най-евтиният кросовър на марката. По тази причина автомобилът е оборудван с 800-кубиков мотор с мощност 57 к.с., който работи в комбинация с 5-степенна механична скоростна кутия или с автомат със същия брой предавки.

В Renault обаче са на мнение, че тази мощност не е достатъчна и затова предвиждат Kwid да получи и 1,0-литров двигател, чиито параметри засега не се съобщават. Новата версия ще се появи в средата на 2016 г., като не се изключва възможността тя да бъде предлагана на пазарите в Европа и Русия.

Ако това се случи, моделът ще се продава под марката Datsun, която е собственост на алианса Renault-Nissan. Вече официано бе потвърдено, че третият модел на възроденият бранд ще бъде именно кросовър, който ще използва платформата на Kwid и ще излезе на пазара догодина.

Снимка: Renault

Тагове: renault kwid
0 от 500
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Прост, по-прост ... ( преди 8 години )
    ... та чак "умен" дилър на рено!Те му пишат, че *** на рено са ЗАБРАНЕНИ за внос в САЩ и Канада, той "умния" пак си знае своето!
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Умен ( преди 8 години )
    Какъв ден днешен бе *** като рено изобщо не внасят там!Все едно да забраня кренвирши дето ги няма по магазините.***!
  • #18
    1 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Този модел е в евтиния клас, където в момента Рено нямат стигане. Аз определено съм разочарован обаче от Талисмана им който изкараха само с малолитражни двигатели. Не мога да я разбера тази стратегия. Да атакуваш най-престижният сегмент при масовите коли с двигатели за Клио и Меган. Никой няма да ги вземе насериозно.
  • #17
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Кънчо П.Дерков ( преди 8 години )
    Меги ама хич не си права - виж като се повъзбудиш каква форма придобива кожната ти цепка и после пак погледни знака на рено! ;-)
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До долния/та ( преди 8 години )
    Мозък ами точно със тия си "прословути" модели и моделчета рено така засира работите, че Националната агенциа по авто транспорта на САЩ забранява вноса на рено заради "пропуски в стандартите за пътна безопасност"!Малко след това се присъединява и Канада и така до ден днешен!Или ще кажеш, че рено (с неговите 8-900000 коли на година)не точи лиги за най-големия и престижен световен автопазар ли!?Иначе отколешен навик на рено е да слага п*чки на чужда продукция, купена с френски държавни пари.
  • #15
    5 rate up comment 5 rate down comment
    М еги ( преди 8 години )
    "Анонимен"пишеш глупости по отношение на забрани а не си си направил труда да видиш че Рено 90те години притежава култовата за американците МАК и Джип и продават моделната гама на Рено 9,11 и 21 в САЩ.Присъствието на Рено в световен мащаб е видно.Големи пазари са в Китай а сега започва и в Индия.А приоритет за САЩ и Канада сега не е и е оставен на Нисан продаващ се много добре.А по отношение на пичка направи сверка с атласа по анатомия за да видиш че кожна цепка не прилича на ромбоида/диамант/.
  • #14
    4 rate up comment 5 rate down comment
    РазУмен ( преди 8 години )
    И да се стремят рено към най-големите пазари в света този на САЩ и Канада и д-то да си одерат това е ЗАБРАНЕНА територия за тях!И летящи чинии да им направят Нисан, щом има п*ичка на капака не вървят!
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Умен ( преди 8 години )
    Така ли обясни как тогава хАуди продават тди в америка.Не са популярни но ги има второ аз казах вече че самите рено не се стремят към американският пазар.Нормално е да правят дизели щото продават в европа а тука това се търси.Никой не си е свил перките вече обясних за шефа им застрелян и тн.Не си измисляй истории рено притежава AMC пиши в гуглето AMC Javelin и ще видиш нещо за което и не подозираш че съществува и не е дизел със сигурност!
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    нонсенс ( преди 8 години )
    "умен" дилър на рено!
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Умен, образно казано забрана. Рендетата са насочени към дизелите, а зад океана тези тракалници никой не ги иска и от там си свиват перките франсетата и започват да продават предимно в Европа. И в Европа, като ги забранят ще продават на Луната, заедно с колегите си от Германия. Между другото днес в немската преса пише, че ще забраняват дизелите да се движат в градовете на Германия. Крайно време беше. Не знам дизеловото лоби каква врътка пак ще измислят, за да го отложат. Много пари се въртят...