IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat 124 Spider ще излезе и във версия Abarth

По-мощната модификация ще получи двигател с 200 к.с.

Fiat 124 Spider ще излезе и във версия Abarth

Роудстърът Fiat 124 Spider  ще получи две версии - комфортна и екстремна. Втората ще бъде подготвена от подразделението Abarth, съобщава Auto Express, като цитира изпълнителния директор на Fiat Chrysler Group - Алфредо Алтавила. По думите му новият автомобил ще се появи на пазара през първата половина на 2016 г.

"Аbarth е дума, която се асоциира с динамика и по тази причина казах на хората ми да спрат да се заиграват с допълнителните цветове на каросерията и с други подобни дреболии. Всеки нов автомобил с името Abarth трябва да предлага подобрени скоростни характеристики, иначе от него няма никакъв смисъл", коментира Алтавила.

Екстремната версия Fiat 124 Spider ще разполага със 200 к.с., които ще бъдат осигурени от 1,75-литровия турбо-мотор на Alfa Romeo 4C. Отчитайки факта, че роудстърът ще тежи не повече от 1000 кг., този двигател ще му осигури същото съотношение мощност/маса, на което разчита Porsche Boxster GTS. Това означава, че италианската машина ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 5 секунди.

Освен това конструкторите на Abarth разработват за 124 Spider елементи от олекотени материали за каросерията, както и допълнителни въздухозаборници за охлаждане на мотора. Преработени ще бъдат окачването, кормилната и изпускателната системи. Художниците на Auto Express дори показаха своето виждане за това как ще изглежда роудстърът (на снимките).

Вече се знае, че неговата "японска сестра" - новата Mazda MX-5 Miata, няма да има спортна версия.

Неофициални снимки: Auto Express
 

Тагове: abarth fiat 124 spider
0 от 500
  • #10
    18 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 8 години )
    Абе това ще е просто новия MX5 със емблема и двигател на Фиат. Предпоалгам колата ще е супер но аз лично предпочитам оригинала(МX5). Най-малко маздата ще се сглобява в Япония :)
  • #9
    28 rate up comment 1 rate down comment
    ///// ( преди 8 години )
    Хайде пак започнахте, това ми прилича от еди коя си,крали от тази спрете се. Направете вие умници по различен дизайн,да не прилича на никоя ади,давайте.... папагали такива.
  • #8
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това отпред ми прилича малко на Мини! А новата MX-5 отзад ми прилича на Ягуар F-type!
  • #7
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Умен ( преди 8 години )
    Ей тия японски фенове много обидчиви бе псуваш тъпата му марка той се обижда все едно майка му псуваш бах ти купчината желязо която е спечелила повече уважение у него отколкото майка му.
  • #6
    31 rate up comment 2 rate down comment
    до: Глупав ( преди 8 години )
    Ти си Умен колкото са умни патките на село. само да те светна, че никой от никого не е крал. Нормално е да се подражава на най-продавания в света роудстър. А и италианците могат да си го позволят, защото разработката ще се води обща между Мазда и Фиат. Надявам се вече да са ти са се изяснили някой неща, макар, че едва ли!
  • #5
    24 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ще прилича на мазда много ясно това не са официални снимки а някой си е поиграл на фотошоп
  • #4
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Умен ( преди 8 години )
    Красиво е за разлика от мх-5.И на мен ми прилича и двете имат 4 колела огледала фарове мдам крали са!
  • #3
    28 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Копие на предпоследната МХ5. Като такова, няма как да не ми хареса. Новата МХ5 лично на мен не ми допада особено. От обли форми се прехвърлят на ръбати и остри. Няма последователност, надграждане и подобряване в това отношение. Най-голямата грешка на Мазда според мен е че загърбиха горещите версии. На МХ един двигател 200-300 коня много ще и ходят. Дано подобрят ванкела и да го боднат в тази кола, която ще стане изтрибител.
  • #2
    49 rate up comment 4 rate down comment
    KKK ( преди 8 години )
    Много ми допада фактът, че италианците не забравят най-важната съставка в спортия автомобил- ниското тегло. Ако теглото е 1000кг, и 200коня стигат. Ако е два тона и 600к.с., пак си остава тежък слон за прави отсечки
  • #1
    37 rate up comment 2 rate down comment
    Car Fen ( преди 8 години )
    Страшна бегачка. Бравоо!!!