IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen е готов с нов евтин седан

Бюджетният C-Quatre на първо време няма да се предлага в Европа

Citroen е готов с нов евтин седан

Първите снимки на седана Citroen C-Quatre бяха публикувани в интернет. На тях автомобилът е без никакъв камуфлаж. За него се знае, че на първо време ще се произвежда в Китай и няма да се предлага в Европа, съобщава Worldcarfans.

Новият седан е построен на платформата PF2, която се използва и от хечбека С4. Засега останалите технически характеристики на модела остават тайна, но се очаква той да бъде оборудван с бензинови 1,2-литров двигател с 3 цилиндъра и 1,6-литров с 4 цилиндъра.

Скоростната кутия на модела е 5-степенна механична, но срещу доплащане ще може да се поръча и автоматична трансмисия. Премиерата на седана ще се състои през септември, а поръчки за него вече се приемат.

Подобен модел французите вече произвеждат и продават под името C4 Lounge, като той е достъпен за пазарите в Бразилия, Китай, Аржентина и Русия. Предстои и излизането му в Европа, където автомобилът ще предлага различно оборудване и дизелов двигател. Целта на Citroen е да успее да наложи на пазара конкурент на Dacia Logan.

Снимки: Worldcarfans

0 от 500