IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа 40-тонен електрически камион

Машината ще обслужва завода на германците в Мюнхен

BMW показа 40-тонен електрически камион

BMW Group представи електрически камион, който ще бъде използван за транспортиране на различни части в завода на компанията в Мюнхен, Германия.
BMW показа 40-тонен електрически камион
40-тонният камион е произведен от холандската компания Terberg. Той ще прави по 7 курса всеки ден между логистичния център на компанията Scherm Group и завода на BMW, превозвайки най-вече автомобилни компоненти като амортисьори, пружини и кормилни системи.

От германската компания са изчислили, че напълно електрическият камион ще спестява на планетата внушителните 11,8 тона С02 емисии всяка година. Горе-долу толкова ще отдели в атмосферата моделът BMW 320d Efficient Dynamics ако обиколи земното кълбо три пъти.
BMW показа 40-тонен електрически камион
Самият камион може да измине около 100 км. с напълно заредени батерии, което позволява да покрива ежедневните си задължения. Разстоянието между съораженията на Scherm Group и BMW Group е около 2 км. в едната посока. Зареждането на акумулаторите изисква 4 часа.
BMW показа 40-тонен електрически камион
"BMW Group е първата автомобилна компания в Европа, която използва 40-тонен електрически камион за превоз на товари по обществени пътища", споделят от германския концерн. И уточняват, че ако машината докаже своята надеждност, в близко бъдеще проектът ще бъде разширен.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ч кажи за един модел на БМВ с алтернативно задвижване, след споразумението между БМВ и Тойота, който да не е с технологии от Тойота, че нещо не мога да се сетя!
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    АЛДИ ( преди 8 години )
    Я кажи един модел на БМВ, който е направен от Тойота, че нещо не мога да се сетя?
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи баварците показват холандски ел. камион и от това се прави новина и се пише цяла статия. Е да го бяха произвели те, а не само да се хвалят с чужд камион. Направо смешна работа. Също, както се хвалят, когато Тойота им направи автомобилите различни от бензинови и дизелови. То голямо биене в гърдите колко са напред с матряла. Абе комплексарска работа. То за това в Бг най-големите комплексари са зад волана на БМВ следвани от тези с гоуфовете и аЛудитата.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    110 ( преди 8 години )
    Всичко добре, но трябваше ли да е толко грозен?
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    fgnn ( преди 8 години )
    bmw pokaza pak e proizveden v HOLANDIq- zna4i 6vabata ni6to nqma-Benzin Maslo Woda- vsi4ko har4i hahahahhaahaa daje i tok
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Бял Данъкоплатец ( преди 8 години )
    А тока произведен за този камион как точно е генериран и колко тона СО2 ще коства това???