IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Italdesign стана 100% собственост на Audi

Основателят на дизайнерското студио Джорджето Джуджаро продаде всички свои акции

Italdesign стана 100% собственост на Audi

Германският производител Audi вече притежава 100% от легендарното италианското студио за автомобилен дизайн Italdesign Giugiaro SpA, съобщава Automotive News.
Italdesign стана 100% собственост на Audi
Джорджето Джуджаро позира с първото поколение Golf. Снимка: Italdesign

Преди около 5 години основателят на Italdesign Giugiaro SpA - Джорджето Джуджаро, продаде 90,1% от дела си в студиото. Сега легендарният дизайнер се раздели и останалите 9,9%. Купувачът отново е компанията Audi, която вече е единствен собственик на основаното през 1968 година студио.

Джорджето Джуджаро е напуснал и поста си в Italdesign Giugiaro SpA, оставяйки зад гърба си бляскава кариера. Той е създател на над 100 продуктови автомобила, сред които първите поколения Volkswagen Golf, Passat и Scirocco, суперколите BMW M1 и Maserati Bora, както и Audi 80, Fiat Panda, Alfa Romeo Giulia Sprint и др. Последният му проект бе концепцията Italdesign Giugiaro GEA, показана в Женева тази година.

Според информацията Джорджето Джуджаро е взел това решение, за да може да посвети повече време на личните си интереси. Колкото до вече бившата му компания, тя ще продължи да се развива, като до края на 2015 година трябва да бъдат наети общо 250 нови служители.

Още по темата:
Забравените модели на Джуджаро


 

Тагове: italdesign
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до тошо ( преди 8 години )
    Като всеки вагенист и тоя чете както дявола евангелието - "без парите на СОЦваген това студио е загинало"!!? А всъщност: "Според информацията Джорджето Джуджаро е взел това решение, за да може да посвети повече време на личните си интереси"!!Май по-точното е - без парите на баба Меркел полудържавната фирма СОЦваген отдавна да е станала китайска собственост!
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Тошо ( преди 8 години )
    Кво добро бе. Нали са си платили и тогава, никой не им е правил добро. Нали и сега без помощ от СОЦваген, както ги нарича дребната ти душичка, тва студио е загинало. Ако търсиш обезличаване, потърси го някъде в Азия, примерно Toyota...които са пълни с атрактивни модели. Например Rav4. Уникален триумф на дизайна. Или Kadjur ли беше ли беше, или Qashqai или Pulsar, който щял да бие Golf, на кво ше го бие не знам. На пинг-понг.
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Ей няма добро ненаказано на този свят! Да им направят гоуфа и СОЦваген за "награда" да ги купят и обезличат!
  • #6
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Хлопел Минет ( преди 8 години )
    Италианец и инженерна мисъл.Само им виж инженерните университети къде са в класациите.Един двигател направили за 200 години смех.
  • #5
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само да бяхте написали че от както Ауди купиха 90% от Италдизайн преди години, фирмата се радва на устойчиво развитие и са наети нови 250 служители. До каквото се докоснат ВАГ го превръщат в злато. Факт, въпреки че не искате да го признаете.
  • #4
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Италианският дизайн и инженерна мисъл никой не може да го стигне. Немците и да си скъсат белите немски за*ници пак не могат да се опрат на малкият пръст на италианците в тези отношения. Да не говорим, че именно италинаците спасиха VW от сериозна криза през '80-те и именно швабите трябва да са благодарни на италианската инженерна мисъл за така култовия у нас 1.9TDI, който реално е италианска разработка и в него стои т.нар. 1.9JTD ;) Сега чесачите тук фенове на немското да мълчат пред фактите!!!
  • #3
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Както се вижда, това студио не е изкарало нищо свясно от десетилетие, за това го и продава. Тия 9 процента които си е оставил са абсолютно нищо, друг вече е поръчвал музиката и след като го е разбрал е продал и тях. Типично за Ауди да купи нещо умряло и да го възроди, като марките социалистическата Шкода, фалиралото Ламборджини, много трябва да сме благодарни за Бугати, защото тази марка бе изчезнала от 50 години и добре че Фолксваген я купиха и възродиха отново. Идва златна страница за студиото
  • #2
    5 rate up comment 14 rate down comment
    speedart ( преди 8 години )
    Най-накрая нещата си дойдоха на мястото , нищо не е случайно на този свят...
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Значи скоро Италдизайн ще започне да бълва китайски фасони.