IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT - без хибриди до края на десетилетието

Компанията не вижда смисъл в екологичните коли

SEAT - без хибриди до края на десетилетието

SEAT - без хибриди до края на десетилетието
Концепцията 20V20, с която испанската компания показа как ще изглеждат колите й в края на това десетилетие. Снимка: SEAT

Испанският производител SEAT няма да предложи хибридни или електрически автомобили преди края на това десетилетие, съобщава британското издание Аutoexpress.

Причината е ниското търсене на подобни машини на пазара на Европа, където е основният бизнес на марката SEAT.

"В момента търсенето на хибриди или електромобили с емблемата на SEAT е нулево", споделя пред Аutoexpress председателят на компанията Юрген Стакман.

От изказването му става ясно, че колите с алтернативно задвижване са все още много скъпи, което отблъсква клиентите и прави производството им нерентабилно.

След 2020 година обаче испанците ще трябва да се заемат с производството на такива автомобили, тъй като такива са изискванията на
Европейския съюз. Технологията за производството им ще дойде от компанията майка Volkswagen Group, в чиято гама вече присъстват както електомобили, така и хибриди.

"Надяваме се, че до края на това десетилетие колите с електрическо задвижване ще наберат достатъчна популярност, което ще намали разходите за разработването и производството им", уточни
Стакман.

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    до прежденаблюдаващя ( преди 8 години )
    От началото на първата генерация на Приус до сега са продадени само 3 милиона в световен мащаб - за 18 години! Това е средно към процент и половна от всичките продажби на Тойота - т.е. нямат значение, освен психологическо.Продават се само в държави, където да имаш кола е много скъпо и сложно от към данъци и закони (като Норвегия, Япония, Калифорния) - иначе на нормален пазар не си залужава.
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дянали са се в Япония и Калифорния. Извън тези много специфични регион не ги купуват много
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Наблюдател ( преди 8 години )
    "Точно това гледам - от 15 години се опитват да ги лансират и не става, и не става - нищожни продажби и то със субсидии."От началото на първата генерация на Приус до сега са продадени на 6 милиона в световен мащаб! (без да броим хибридите на Лексус!) Та ако не са продадени е Европа и в САЩ, чудя се къде ли са се дянали? :)
  • #9
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    В Япония хибридите са към 40% от пазара. В щатите бензина е евтин и няма стимул за купуване на икономични модели. В Европа нещата са ясни - канцерогенните дизели са с преференции. Така че хибридите са напълно смислени - на пазар който има стриктни правила за вредни емисии и нисък разход на гориво като японския.
  • #8
    5 rate up comment 9 rate down comment
    до преждемнителния ( преди 8 години )
    "Вижте продажбите на Приус в САЩ"Точно това гледам - от 15 години се опитват да ги лансират и не става, и не става - нищожни продажби и то със субсидии.Е, щом и германци и японци имат на практика 0% хибриди, значи Приус е само една рекламна кампания, целяща наивници като теб да повярват, че на Тойота й "дреме за екологии и бъдещи технологии" повече, отколкото другите - дрън-дрън.
  • #7
    8 rate up comment 5 rate down comment
    до преждеплюещия ( преди 8 години )
    "Соцваген купуват японски коли и ги разглабят да видят кое как работи."Ха, ти ако мислиш, че японците не правят същото...
  • #6
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Т ( преди 8 години )
    Има време за модерни технологии. Трябва да ги откраднат първо, после да ги разучат. Соцваген купуват японски коли и ги разглабят да видят кое как работи. Само дето ги гледат като голям камък и само сучат рижавите мустаци :)Жалко за Сеат като марка. Соцваген ще ги съсипе.
  • #5
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Ми закачени са за СОЦваген - кво друго да чакаш от такива освен канцеродизели?
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    До тия под мене ( преди 8 години )
    Абе пичове, защо се излагате така?Вижте продажбите на Приус в САЩ и Канада и тогава говорете, че "японците не били фактор". То е ясно, че немците гледат само да растат продажбите, а не им дреме за екологии и бъдещи технологии. За това подкрепят твърдо Тойота, Тесла и ко. Това е бъдещето!
  • #3
    8 rate up comment 17 rate down comment
    до преждеплюещия ( преди 8 години )
    И сакето, с което японците толкова се гордеят не са ги измислили те, а други. Факт! И никой не чака японците да популяризират хибрида, щото те се оптват от 15 години и не успяха - очевидно не са фактор.