IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Робот уби служител в завод на Volkswagen

Предполагаемата причина е човешка грешка

Робот уби служител в завод на Volkswagen

Робот е убил човек в един от заводите на автомобилния производител Volkswagen в Германия, предава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Робот уби служител в завод на Volkswagen
Роботи на поточната линия на VW Touran в Германия. Снимка: Ройтерс

Мъжът, на 22 години, е починал в понеделник в завода в Баунатал, на около 100 км северно от Франкфурт, съобщи в сряда говорител на Volkswagen.

Мъжът е бил част от екип, който настройвал стационарен робот, когато машината го сграбчила и блъснала в метална плоскост, обясни говорителят на Volkswagen. Той допълни, че според първоначалните заключения по-скоро става дума за човешка грешка, отколкото за проблем с робота, който може да бъде програмиран да изпълнява различни задачи в процеса на сглобяване. Говорителят допълни, че обикновено роботът работи в затворено помещение в завода, където взема авточасти и борави с тях.

Още един работник е бил на мястото на инцидента, но не е наранен, каза говорителят на германската автомобилна компания, но отказа да съобщи други подробности по случая, заради продължаващото разследване.

Агенция ДПА обаче посочва, че прокурори обмислят дали да повдигнат обвинения, и ако го направят - срещу кого.

0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А с какво твоят коментар показва, че не си от простите?
  • #13
    14 rate up comment 10 rate down comment
    лъжата ( преди 8 години )
    Статията е поредната партенка и е рекламна. Няма как дърводелците от СтрошВаген да ползват роботи. Там изработката е ръчна. Работи се с тесла и чук. Може да са купили един робот от японците и да са решили да го пробват, както индианец пробва пишеща машина. Пренесли са един в жертва на кампанията си. Просто няма как да се похвалят, че вече имат робот, защото другите ги ползват от десетилетия, та това е най-новата новина. СтрошВаген имат роботи. Ликувай народе! А бизнеса им с кетчуп как върви?
  • #12
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Роботите в немските автомобилни компании, както и в повечето други са японски. Това може би е първият подобен случай с робот. Най-вероятно става дума не за човешка грешка, а за нещо друго. Единия е решил да си направи шега и да го е задействал без да прецени последствията или просто да не са го били изключили преди да влязат в обсега му. Жалко за работника. Дано повече подобни неща не се случват!
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    mnogo qsno che e choveshka greshka,robota nqma kak da pomradne bez namesata na chovek,malko hora ne sa naqsno che tezi taka narecheni roboti sa chisto i prosto edna mehanichna raka,koqto nqma senzori za dopir nqma ochi ili kakvoto i da bilo,vsqko neino dvijenie se programira edno po edno i nakraq se obedinqva v cqlostna funkiq,rabotil sam dalgi godini s FANUC,ABB i KUKA,trite nai golemi firmi za roboti,tova ne e terminator a prosto glupava raka raboteshta s programa
  • #10
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Адвокатите на робота пледират временна невменяемост породена от силния шок когато горката машина е разбрала за кого ще работи.
  • #9
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Робота като е разбрал, че ще сглобавя ФолксВагини е изперкал и е почнал да буйства.
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Кодошо ( преди 8 години )
    Поразяващата ръка на Дошо ли е пипала там?
  • #7
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Робота бил японски, така си отмъщават японците за Хирушима и Нагасаки. Трепят я с роботи, я с коли. Трепеха американци като им продаваха коли без спирачки и със самоускоряващ *** на газта, заляха авнтомобилните компании по света с фалшиви въздушни възглавници. Абе световен тероризъм.
  • #6
    15 rate up comment 12 rate down comment
    нЕкъв ( преди 8 години )
    каквито колите такива и роботите
  • #5
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    аЗ КОЛКО ПЪТИ СЪМ ПОВТАРЯЛ ДА НЕ ДРАЗНЯТ РОБОТА СЭС СНИМКИ НА ТРОШЛЬОТА, РОБОТА И БЕЗ НЕРВИ НЕ Е ИЗДЪРЖАЛ ДА ГЛЕДА ТРОШЛЯК.