IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar F-Pace ще дебютира на „Тур дьо Франс”

Британците показаха част от предсерийния модел

Jaguar F-Pace ще дебютира на „Тур дьо Франс”

Първият кросовър на Jaguar трябва да се появи пред публика на автосалона във Франкфурт, но от компанията смятат да отбележат създаването му по необичаен начин. Всъдеходът, който носи името F-Pace, ще участва като помощен автомобил в „Тур дьо Франс” – колоездачната обиколка на Франция.
Jaguar F-Pace ще дебютира на „Тур дьо Франс”
Машината вече е направила тестове заедно с лидера на отбора Team Sky – Крис Фруум, който е един от фаворитите в предстоящото състезание. Кросовърът ще съпровожда британеца по време на първия етап от Обиколката, която през тази година стартира на 4 юли в холандския град Утрехт.

Заводското ателие на Jaguar Land Rover - Special Vehicle Operations (SVO), е подготвило за кросовъра специални поставки за велосипедите Pinarello Bolide TT. По време на състезанието в автомобила ще се возят спортният директор на Team Sky, лекар и двама от механиците. В багажника на кросовъра ще бъдат поставени резервни части за велосипедите, друга екипировка, както и вода и храна за състезателите.
Jaguar F-Pace ще дебютира на „Тур дьо Франс”
В основата на първия кросовър на Jaguar е новото алуминиево шаси iQ (А1), на което е изграден седанът XЕ. Гамата мотори на F-Pace включва бензинови и дизелови двигатели от семейството Ingenium с обем 2,0 литра. Моделът ще се предлага и с 3,0-литров V6 с механичен компресор, развиващ 340 к.с.

Снимки: Jaguar

 

Тагове: jaguar f-pace
0 от 500