IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i8 след тест на журналист

Хибридът е преобърнат на таван

BMW i8 след тест на журналист

Тестови автомобил BMW i8 бе потрошен от журналист, предава изданието WreckedExotics, което разпространи снимки на катастрофата.
BMW i8 след тест на журналист
Подробности за инцидента липсват, но се предлага, че несъобразена с условията на пътя скорост е станала причина за преобръщането на хибридната кола. Катастрофата се е случила в Мексико, като журналистът е взел автомобила за няколкочасов тест.

WreckedExotics твърди, че въпросното BMW е един от първите продуктови екземпляри на модела. Информация за състоянието на шофьора липсва. Имайки обаче предвид, че i8 е изградено до голяма степен от карбон, най-вероятно журналистът се е отървал само с драскотини.
BMW i8 след тест на журналист
BMW i8 е plug-in хибрид, който се задвижва от система, съчетаваща бензинов и електрически двигатели. Батериите могат да бъдат заредени и в електрическата мрежа, като в напълно електрически режим автономията на колата достига 35 км.

Бензиновият двигател е TwinPower Turbo с три цилиндъра и обем 1.5 литра, като доставя внушителните 231 к.с. и 320 Нм. Той отговаря за задвижването на задните колела и работи с 6-степенна автоматична трансмисия. На предния мост е поставен електромотор, доставящ 131 к.с., който е куплиран с 2-степенна автоматична скоростна кутия. Той черпи енергия от литиево-йонна батерия с капацитет 5 кВч.

Общата мощност на хибридната система, която доставя задвижване към четирите колела, е 362 к.с. и 570 Нм. Ускорението от място до 100 км/час отнема 4,4 секунди, като в същото време средното потребление на гориво е само 2,5 л./100 км. Общата маса е 1490 кг., като е разпределена между двата моста в съотношение 50 / 50.
BMW i8 след тест на журналист
Снимки: WreckedExotics

Още по темата:
Lamborghini Gallardo след тест на журналист
Журналист бе осъден да плати $190 000 за счупено Porsche 917

 

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    нЕкъв ( преди 8 години )
    добре че не е имало деца
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    New ONE ( преди 8 години )
    Честито на журналиста ! Току-що стана притежател на "вече известно" BMW i8.Майтапа настрана, но наистина съм бил свидетел, когато журналисти се качват на тест-автомобили... не е истина как карат !Жив и здрав да е , ама да си плати щетите, и ще се научи другия път как да кара !
  • #2
    25 rate up comment 1 rate down comment
    Журналя ( преди 8 години )
    По дефолт журналята карат трошки и си избиват комплексите по такива набедени тестове. Спомнете си преди няколко години как един нашенски *** обърна новата тогава БМВ7 на моста за аерогарата!
  • #1
    47 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Същите тия после *** *** гласуват за кола на годината и подобни класации. Че те не могат да карат камоли да оценяват автомобили.Ето затова класации, които са правени от журналисти на база себе усещане не са класации.