IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Insignia получи новия 1,6 CDTI

Дизеловият агрегат е наличен във версии със 120 и 136 к.с.

Opel Insignia получи новия 1,6 CDTI

Редица новости за своя флагман Insignia разкри германската компания Opel. Моделът е получил нов дизелов мотор, както и допълнителни системи за свързаност в салона.
Opel Insignia получи новия 1,6 CDTI
Снимка: Opel

Новият агрегат е 1,6 CDTI, който е част от семейството "шептящи дизели" на марката. Двигателят е наличен във версии със 120 или 136 к.с., като заменя досегашния с обем 2,0 литра. И двете модификации предлагат въртящ момент от 320 Нм, наличен от 2000 об/мин.

По-слабата версия със 120 к.с. ускорява модела от място до 100 км/час за 11,9 секунди, което е на нивото на предшественика му. За ускорението от 80 до 120 км/ч на пета предавка седанът се нуждае от 10,4 секунди, което е с над две секунди по-бързо от това на предшественика му с 2,0-литров агрегат. Средният разход на гориво е 3,9 литра на 100 километра при емисии на CO2 от 104 грама на километър, сочи информацията.

При по-силната версия със 136 к.с. разходът на гориво е по-нисък с 0,1 литра, а нивото на емисиите на CO2 е едва 99 грама на километър. Тази модификация предоставя ускорение от 0 до 100 км/ч за 10,9 секунди, като доускорението от 80 до 120 км/ч отнема също 10,4 секунди.

Стартовата цена на модела със 120 к.с. е 40 095 лева, докато версията със 136 к.с. започва от 40 875 лева с ДДС.

Друга новост при върховия модел на марката е персоналният асистент за свързаност и услуги Opel OnStar, включващ 24-часова функция за автоматична реакция при катастрофа Automatic Crash Response, асистенция за откраднат автомобил Stolen Vehicle Assistance, асистенция на пътя Roadside Assistance, автомобилна диагностика Vehicle Diagnostics на важни оперативни данни и измервания, както и дистанционно управление с различни функции през приложенията за смартфон. Едновременно с това системата представлява и мобилен Wi-Fi хотспот. Моделът получава също така инфо-развлекателната система Navi 900 IntelliLink, включваща интеграция на Apple CarPlay.

Тагове: opel insignia cdti
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    хахах ( преди 8 години )
    а ве тука по тия форуми, само некакви недорасляци ли коментират бе!?!? Некъв долу се изцепил, че Опел изкопирали дизайна на Буик (ясно е, че за Буик Регал говорим де - да сме по-точни). Какво да каже повече човек, не знам.. от яд ли, от простотия ли, от комбинация между двете ли! Чак пък толкова да се впечатлявате и да се дразните и да се псувате под статия за коли. Оп, извинете - всички статии за коли! ***!
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Инсиния - един от най-балансираните и надеждни автомобили на съвременния пазар.
  • #6
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Брато пасата е 5 пъти по-скучен. Не ,че е нещо особенно този опел но сравнен с Пасат е направо супер вълнуващ автомобил. Ако има еталон за скучна кола в този клас то това определено е пасат
  • #5
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добре ,че директно взеха дизайнът на американският Буик та вече прилича на нещо.Все пак пон*раха нещата.Буикът има много по-ктасива решетка ама все пак е опел.
  • #4
    6 rate up comment 22 rate down comment
    olo ( преди 8 години )
    каква е таз обикновена кола, като обикновен локум? нямат общо с пасата пък въобще!
  • #3
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе по-добре инсигниа пред скапания пасат. Инсигнията е автомобил с много качества на достъпна цена, докато пасата е автомобил с много дефекти и на висока цена.
  • #2
    5 rate up comment 24 rate down comment
    волво ( преди 8 години )
    рено от този обем имат 400 нм. тази марка още ли не е фалирала,кой ги купува ? С трици маймуни тръгнали да ловят.
  • #1
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пик при 2000 об/мин не е никак добро постижение. Вече масово са 1500 об/мин.