IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Red Bull ще прави сериен автомобил

Дизайнът на бъдещия модел е поверен на легендата Ейдриън Нюи

Red Bull ще прави сериен автомобил

Red Bull възнамерява да излезе на пазара на пътническите автомобили, като използва своите разработки от Формула 1 и опита от сътрудничество с Infiniti. Дизайнът на модела вече се разработва от легендарния конструктор Ейдриън Нюи.
Red Bull ще прави сериен автомобил
Q50 Eau Rouge при премиерата си в Женева. Снимка: Automedia.bg

Пред британски журналисти шефът на Red Bull Racing – Кристиан Хорнер, заяви, че проектът за създаване на стандартен автомобил е стартирал още през 2013 г. Въпреки това разработката на машината е още в начален стадий, като Нюи вече е предложил няколко скици, които дават представа как ще изглежда возилото.

„Това е машина, която Ейдриън иска да остави на автомобилния свят и ние напълно го подкрепяме”, заяви Хорнер. Той не разкри подробности за модела, но все пак уточни, че за неговото създаване Red Bull ще си сътрудничи с Infiniti. Японската марка е част от концерна Renault-Nissan, който доставя на Red Bull двигателите за Формула 1.

Първият проект между двете компании бе концептуалният седан Infiniti Q50 Eau Rouge (на снимката), в чиято разработка активно участва четирикраният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел. Засега обаче серийната версия на модела, който трябва да се конкурира с Audi RS6, Jaguar XFR и BMW M5, все още не е пусната в производство.

За направата на първия си пътнически модел Red Bull ще търси и други партньори. Засега компанията не разкрива сроковете, в които проектът трябва да бъде реализиран. По думите на Хорнер обаче това ще стане съвсем скоро, тъй като спортните технологии намират все по-голямо приложение в стандартните автомобили и Red Bull следва именно тази посока.

 

Тагове: red bull
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И като сложат двигателя от болида ще трябва да го сменяме след всеки 3 ходенета до кауфланд.
  • #3
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Infiniti се чудят вече какво да измислят за да им тръгнат продажбите на тюрлюгювеча (сбирщайн от много други производители). Сега ще правят кола на Redbull смешки - с тези остарели конструкции и технологии няма кого да излижат каквито и имена да измислят на моделите си.
  • #2
    11 rate up comment 8 rate down comment
    = ( преди 8 години )
    Не съм съгласен, че Q50 е в категорията на A6, 5 серия и Е класата. Там трябва да е Q70. Q50 клони към Ц-тката, 3-ката и А4.
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На право да сложат двигателя от болида на Red Bull Renault едно купе от Infiniti и са готови