IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes си върна титлата "Най-мощен хечбек в света"

Новият A45 AMG разполага с 381 к.с.

Mercedes си върна титлата

Mercedes представи обновеното моделно семейство A-Class, включително върховата спортна версия A45 AMG, която получава и допълнителна мощност.
Mercedes си върна титлата
A45 AMG

Всъщност основната новина тук се отнася именно за A45 AMG, тъй като моделът си връща титлата "Най-мощен сериен хечбек в света". След модернизацията машината разполага с мощност от 381 к.с. и максимален въртящ момент от 475 Нм, с което надминава показателите на досегашния носител на званието - Audi RS3 Sportback, разполагащ с 367 к.с. При старата версия на A45 AMG 2,0-литровият бензинов двигател развива 360 к.с. и 450 Нм.

Увеличените показатели на най-спортния Mercedes A-Class позволяват спринт от 0 до 100 км/час за само 4,2 секунди, или с 0,4 сек. по-бързо от преди. Средният разход на гориво при модела е 6,9 л/100 км, сочи информацията от германската компания.

Модернизираният A45 AMG може да бъде оборудван с пакет AMG DYNAMIC PLUS, включващ нов диференциал с блокировка, както и с адаптивното окачване AMG RIDE CONTROL. Налична е също така системата DYNAMIC SELECT, разполагаща с няколко режима на управление, включително индивидуален.

Спекулира се, че инженерите на Mercedes подготвят дори по-спортен вариант на модела, който ще носи името A45 AMG S. При него мощността трябва да достига до 400 к.с., но към момента от германската компания не разкриват никакви подробности.

Колкото до останалите модернизирани модификации на A-Class, те се отличават с леко променени брони, различна решетка на радиатора, нови уреди на арматурното табло, опционални LED фарове, обновена инфо-система с CarPlay и Android Auto, допълнителни цветове и др.
Mercedes си върна титлата
A220d

Гамата от предлагани мотори започва с 1,6-литровия бензин за модела A160 (102 к.с.), докато най-икономична е версията A180d BlueEFFICIENCY Edition с 1,5-литров дизелов агрегат. Той генерира 109 к.с. и изразходва средно по 3,5 л/100 км, сочи информацията.

Популярният 2,1-литров дизел е получил допълнителни 7 к.с. и вече предлага мощност от 177 к.с. Също със 7 "коня" е увеличена и мощността на версиите A250 Sport / A250 Sport 4MATIC, при които показателят вече сочи 218 к.с.

Обновеното семейство A-Class ще бъде налично за поръчки от началото на месец юли, като първите доставки към клиенти ще бъдат осъществени през септември.

Снимки: Mercedes

0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мразя аутомедия ( преди 8 години )
    тук е пълно с такива разбирачи, дизайнери, естети, професори, инжинери и секви лапета без работа. Айде вие направете кола тогава бе.Скапан бил, приличал на астра то като нямаш пари всичко ти е скапано.Ак ви дадът да покарате дори най новата астра опц друга песен ще запеете.
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Кумчо–вълчо ( преди 8 години )
    Йори, прав си за това, че кожата му е овча. На всички последни мерджани кожата им е такава. И каква е логиката да бъде грозно и в овча кожа, като по-рано моделите им не бяха с такава кожа и изглеждаха агресивно, а не *, както сега. Пък дали някой ще ти го даде да го подкараш е друга тема. Иначе мечтите са безплатни. Мечтай си, но наум!
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Йори ( преди 8 години )
    Аз пък нямам забележки като някои "естети". Смятам, че новата дизайнерска линия на Мерцедес е доста сполучлива и ръстовете в продажбите м карат да мисля, че не съм единствен. А Мерцедес имат едно особено качество - на снимка не изглеждат кой знае колко добре, но на живо е СЪВСЕМ друго нещо. А това го подкарвам на мига ако ми го дадат и хич не ми дреме кой колко го харесва. Това е абсолютен хищник в овча кожа. От Мерцедес ги умеят тия неща. Уж безобиден, а хапе жестоко ако го настъпят.
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хеч-бек е все пак - как искате да изглежда. вътре за сметка на това е доста хубав - по хубав от БМВ и останали
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Газ-24 е по-добър!
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    естет ( преди 8 години )
    С тези фарове и стопове изглежда меко казано комично с колкото и коне да е. Новата линия на фаровете и стоповете на МБ от последното поколение всички модели изглеждат комично. Никога не съм вярвам, че така могат да осакатят ЕС-класата, но и нея е направиха да изглежда, като евтина китайска играчка. Точно този модел, трябваше да излъчва сдържаност, респект, официалност, а не да бъде зализана и грозна.
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "...не отива на иначе добрия външен вид на колата!"Добър силует може би, но иначе са делече от добър външен вид, особедно с тези отвратителни фарове и смешни стопове! Трябва доста да преглътнеш и да си го купиш това, въпреки че е АМГ!
  • #4
    7 rate up comment 12 rate down comment
    110 ( преди 8 години )
    И 600 коня да стане, това не променя факта, че изглежда като опел астра - демек най-обикновен варел.
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Wow ( преди 8 години )
    Всичко много добре, но този простор отзад е супер смешен и не отива на иначе добрия външен вид на колата!
  • #2
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    само дето не е предно а с AWD. ама то трябва да си чел малко повече за да знаеш