IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru отзова 72 000 коли заради системата EyeSight

Проблемът е в отказа на аварийната спирачка на автомобилите

Subaru отзова 72 000 коли заради системата EyeSight

Японският производител Subaru отзовава повече от 72 000 леки коли и всъдеходи, оборудвани с компрекса от системи за подпомагане на водача EyeSight. Причината е отказването на аварийната спирачка на автомобилите.
Subaru отзова 72 000 коли заради системата EyeSight
От Националната администрация за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) съобщиха, че сервизната акция ще засегне автомобили, моделни години 2015 и 2016. Това са Subaru Outback, произведени през периода 24 февруари 2014 – 16 април 2015, XV Crosstreck (16 октомври 2014 – 15 април 2015), WRX (след 23 март 2015) и Legacy (10 март 2014 – 16 април 2015).

По време на тестовете, проведени от NHTSA, се е оказало, че стоповете на автомобилите не действат при включване на аварийната спирачка, която е част от комплекса EyeSight. Освен това системата за автоматично спиране при появана препятствие на пътя също отказва. Засега няма нито един случай с пострадал заради неизправноститe, но системите трябва да бъдат препрограмирани.
Subaru отзова 72 000 коли заради системата EyeSight
Самата EyeSight се появи на моделите на Subaru още в началото на десетилението, а през 2014 г. в автомобилите на марката бе поставено нейното второ поколение. Тя действа с помощта на камери, изображенията от които се използват от няколко системи за безопасност – адаптивен круиз-контрол, система за предупреждение при напускане на лентата и система за аварийно спирани в случай на опасност от сблъсък.

Снимки: Subaru

Тагове: subaru eyesight
0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо ни занимават с тези ментета?!
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За телевизори пише някакъв долу... да ти имам компетенцията, момко! Ама не - ще ти дам от твоята логика. Глей 'са! Едно време в Германия нямаше толкова турци... сега като има немските автопроизводители са светлинни години назад. Браво.
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Сега ще вземат някой немска кола, ще я разглобят, ще видят как са го направили хората и ще го прекопират в Маздата."Да, ще разглобят един "високотехнологичен" германски канцерогенник, за да им послужи за основа на слдващия хибрид или автомобил с водородна горивна клетка. Все пак германците са водещи в тези технологии от бъдещето, е, на прототипи, картинки и проекти за сега само, но важно е феновете им да ги вземат на сериозно, все едно са истински! :)
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японците правеха хубави телевизори, когато Сони произвеждаше още в Япония!Сега корейците са на светлинни години пред японците и при технологиите, и при автомобилите!
  • #12
    3 rate up comment 4 rate down comment
    11795 ( преди 8 години )
    Японско качество :D :D :D
  • #11
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега ще вземат някой немска кола, ще я разглобят, ще видят как са го направили хората и ще го прекопират в Маздата.
  • #10
    5 rate up comment 8 rate down comment
    До Дърваруфен ( преди 8 години )
    "Уфф олекна ми! Аз па си помислих, че ги отзовават щото брадвето в завода е дало фира!"Не, брадвето са го дали за неограничено време на германците да дялат немски каски! :)
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия Японци и нас взеха да ни правят на камикадзета, аман от коли убийци
  • #8
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами... третокласни ***. Нищо повече.
  • #7
    8 rate up comment 15 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    Японски к-е-н-е-ф-и а бе тия дръпнатите какво ли освен да крадат технологии са направили жалки оризарчета.