IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus показа най-бързия и най-скъп свой модел

Роудстърът 3-Eleven развива мощност от 457 к.с.

Lotus показа най-бързия и най-скъп свой модел

Lotus избра проведения през уикенда Фестивал на скоростта в Гудууд (Вбр) за място на премиерата на най-скъпия и най-бърз сериен модел в историята си – роудстъра 3-Eleven.
Lotus показа най-бързия и най-скъп сериен модел
Автомобилът е оборудван с 3,5-литров V6 двигател, дело на Toyota, с мощност 457 к.с. Роудстърът ще се предлага в два варианта – граждански (Road) и състезателен (Race). При първия моторът работи с 6-степенна механична скоростна кутия, а при втория – със секвенциална трансмисия. Версията Race тежи под 900 кг. и ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди, като развива скорост от 290 км/ч.
Lotus показа най-бързия и най-скъп сериен модел
Моделът е изграден върху алуминиев монокок и разполага с каркас за безопасност. Пътната версия е оборудвана с допълнителна защита от странични удари, докато състезателната отговаря на всички изисквания на FIA за участие в състезания. И при двете каросерията е от композитни материали.
Lotus показа най-бързия и най-скъп сериен модел
Цената на модификацията Road е 82 000 британски паунда, докато Race е оценена на 115 200 паунда. Общо от модела ще бъдат произведени 311 автомобила, като те ще се появят на пазара през април 2016 г.

Снимки: Lotus

Тагове: lotus 3-eleven
0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    12345 ( преди 8 години )
    Е човек ако ги има тези пари, дава ги, слага тази кола в гаража и чака. 311 бройки само. Ограничените серии на Лотус струват винаги много пари след време. Друг пенсионен фонд няма да му трябва.