IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готов с бюджетен седан

Моделът ще дебютира в Индия в началото на 2016 г.

Volkswagen е готов с бюджетен седан

През 2016 г. Volkswagen ще стартира продажбите на напълно нов компактен седан, който първоначално ще се сглобява в Индия. След това моделът ще започне да се предлага и на други пазари, съобщава Automotive News Europe.
Volkswagen е готов с бюджетен седан
Неофициално изображение: Indianautoblog


Според информацията моделът е бил разработен в максимално кратки срокове. Дължината на седана е под 4 метра, като мястото му на производство не е избрано никак случайно. През миналата година пазарът в Индия е записал ръст от 5%, докато продажбите на Volkswagen в страната са спаднали с 14%.

Основният проблем на германския производител в Индия е липсата на производствени мощности. Годишният капацитет на местното производство е едва 130 000 екземпляра, докато годишно в страната се продават над 2,5 млн. нови коли. Затова във Volkswagen се надяват с новия модел да успеят да вдигнат поне 2 пъти производството си в страната.

Шефът на индийското подразделение на Volkswagen Михаел Майер разкри, че субкомпактният сегмент е бил избран основно по една причина – местното правителство облага с по-малко данъци моделите, чиято дължина е под 4 метра. Самият автомобил ще бъде с богато оборудване, като ще се предлага и с автоматична скоростна кутия.

Тагове: volkswagen group
0 от 500