IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 400 арестувани за нелегални състезания в Банкок

Акцията на властите продължила цяла нощ

Над 400 арестувани за нелегални състезания в Банкок

Повече от 400 са задържаните мотоциклетисти след акция на полицията в Банкок, съобщава AsiaOne. Целта на операцията е осуетяване на нелегалните състезания в града.
Над 400 арестувани за нелегални състезания в Банкок
Акцията, осъществена с помощта на военни, стартирала в късните часове на събота и приключила в неделя. Резултатът е 431 арестувани на възраст между 13 и 30 години. Повечето от тях са преки участници в гонките, а останалите са определени като съучастници.

Броят на конфискуваните мотоциклети е над 200, като се наложило полицията да създаде импровизиран паркинг под голям мост в гарда. Самите арестанти пък били проснати по очи на централен булевард в тайландската столица.

Уличните състезания се превърнаха в нещо обичайно за Банкок, особено през уикенда, пише изданието. Мотоциклетистите се събирали на специално място на десния бряг на река Чао Прая, разделяща града на две. Повечето от тях се събирали на големи групи, за да стигнат до отсечката за нелегални гонки, като това създавало допълнителни трудности за натоварения трафик в града.
Над 400 арестувани за нелегални състезания в Банкок
Всички арестувани са били тествани за алкохол и наркотици. Тези с отрицателни проби са освободени малко след това, като им е била наложена глоба. На останалите ще бъдат повдигнати обвинения за шофиране в нетрезво състояние и участие в нелегални гонки, предвиждащи глоба и дори затвор. Обвинения ще бъдат повдигнати и на родителите на непълнолетните задържани, тъй като законът в страната изисква те да бъдат по домовете си преди 22 часа.
Над 400 арестувани за нелегални състезания в Банкок
Задържаните при акцията непълнолетни са 126. Общо арестуваните са
431, като 66 от тях са жени, една от които бременна в осмия месец. По време на акцията са конфискувани и 21 автомобила.

Снимки: NationMultimedia / Twitter

0 от 500