IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai вади SUV под името Creta

Глобалният компактен модел излиза още тази година

Hyundai вади SUV под името Creta

Напълно нов кросовър ще представи Hyundai до края на тази година, съобщават от корейската автомобилна компания. Моделът ще бъде с компактни размери и ще носи името Creta.
Hyundai вади SUV под името Creta
Дизайнът на новия модел вероятно ще бъде повлиян от концепцията ix25. Снимка Hyundai

Към момента подробностите на са много, като става ясно, че Creta ще се позиционира в сегмента на субкомпактните кросовъри, където ще си съперничи с модели от категорията на Nissan Juke.

Автомобилът ще бъде глобален модел, като ще се предлага на всички световни пазари, на които е представена марката.

"Creta е основна част от нашия план за глобален растеж. Той трябва да помогне на марката да достигне до нова група потребители на утвърдените световни пазари", сочи информацията.

Колкото до името, то е вдъхновено от остров Крит (Crete). "Искахме името на модела да навява положителни асоциации със средиземноморския остров, известен със спокойната си среда и най-различните възможности за забавление на открито", споделят от Hyundai.

Кросовърът Creta ще бъде въведен на пазара още тази година. Най-напред той ще се появи в Индия, а след това и на останалите пазари. 

Тагове: hyundai creta
0 от 500