IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическата Kia Soul е вече в България

Този уикенд българското представителство на марката организира отворен тест драйв

Електрическата Kia Soul е вече в България

Електрическата версия на Kia Soul е вече официално в България. Моделът ще бъде представен пред публика през първия уикенд на месец юни, за когато е насрочен и отворен тест драйв за клиенти.
Електрическата Kia Soul е вече в България
Моделът е базиран на стандартната версия на Soul от последното поколение и се задвижва от електрически мотор със 110 к.с. и въртящ момент от 285 Нм. Задвижващите колела са предните, а трансмисията е вариаторна. Ускорението до 100 км/час отнема 11,2 секунди, максималната скорост на движение е 145 км., като с напълно заредени батерии могат да бъдат преминати 212 км, сочи информацията.

Енергията си електрическата Kia Soul черпи от литиево-йонна полимерна батерия с капацитет 27 kWh. Акумулаторът, съставен от 8 модула, е резултат от 3-годишен проект между Kia и компанията SK Innovation.

"Избрахме литиево-йонна полимерна батерия, тъй като тя има редица предимства пред литиево-йонната - по-голяма ефективност, опростена клетъчна структура (по-малко части), по-ниски разходи, повишена сигурност и надеждност, лекота на производство в различни мощности и форми", се казва в прессъобщението.

Акумулаторът е снабден с охлаждаща и отоплителна системи, като за пълното му зареждане са необходими 5 часа. Налична е и опция за бързо зареждане, отнемащо 33 мин.
Електрическата Kia Soul е вече в България
Електромобилът има няколко режима на управление, както и специална система с предупредителен аудио сигнал, която действа при движение със скорост над 20 км/ч. В оборудването му са включени ABS, BAS, ESC, HAC, VSM, ESS, TPMS, климатроник, система за безключов достъп, навигация, камера за движение на заден ход, парктроник, Bluetooth, ел. стъкла, круиз контрол, информационно-развлекателната система и др.

Специално за Kia Soul EV българското представителство на марката е изградило зарядна станция в софийския си шоурум. Именно в него ще се състои официалното представяне, на което ще бъдат съобщени и цените за нашия пазар на електрическия автомобил.

Снимки: Kia

Тагове: kia soul kia soul ev
0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Хибридният ( преди 8 години )
    Драги ми смехурко, сравняваш европейските измислени данни на А3 и S500 с американските за Хюндай Соната. За да си постигнат тези разходи, А3 и S500 трябва да спират за зареждане на батерията на всеки 50-70 км. Докато разхода на Соната е при напълно празна батерия. Влагайте малко мисъл като четете информация, иначе се превръщате в празноглави тролчета.
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И как Хюндай Соната Хибрид е най-добрия плъг ин хибрид, като е с най-лошите показатели като динамика и разход от останалите плъг ин хибриди в света? Трябва някой здраво да е изкукал, че да стигне до такъв извод. 202к.с. с разход 5,88л. при смесен цикъл, няма да давам пример с Ауди А3 плъг ин с 204к.с. и 1,5л. разход а ще сложа ОГРОМНИЯ Мерцедес S500 който ускорява за 5 сек. 0-100км.ч. а разхода в смесен цикъл е 2,8 литра. Сонатата е готин автомобил, но си е много далеч от немците.
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нито съм фен на ВАГ нито на КИА, но Соул си е копие на Шкода Йети а това тук си е копие на ЪП. Йети бе представена още през 2005г. а през 2007г. крайния модел бе представен на автомобилно шоу в Австрия, КИА Соул концепт също бе представен през 2005г. но концепта няма нищо общо с модела, който извадиха по-късно, който си бе открито копие на Йети. Шкода просто си продължава линията и си изкара Фабиата със подобен дизайн както и ЪП.
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не се напъвай, че ще се омажеш! В Щатите, драги ми Смехурко, изелезе второ поколение Хюндай Соната и същата е определена за най-добър plug-in ибрид за 2015.http://***.hyundai-blog.com/2016-plug-in-electric-hybrid-sedans/
  • #13
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе какво става днес? Нито една статия за чалга-вагонестия концерн???? Не мога да повярвам!
  • #12
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И понеже тази киа е от 2008 год., вече разбрах от къде е краден дизайна на VW Up и Skoda Citigo.
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не, че нещо, но за пореден път се доказа, че вурстовете крадат от азиатците, като гламави. Най-интересното в случая обаче е това, че точно глупарите немски фенове го доказаха това със своето невежество. Всъщност фена тук е само един и от множествено число няма нужа, но така по навик...Колкото до корейската електричка смятам, че ще бъде добър електромобил на добра цена. Колко ще е добра цената обаче се пита в задачата. Доста ги вдигнаха тези цени последно време и вече не знам...
  • #10
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тва вагенските фенове са егати мастиите - киа си я правят тая кола вече почти 10 години, ама ваг-иналите чак сега видяли и се опитват да се правят на умни - смешници селски хахахахаха
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Kia soul в този си вид не е от 2008 г. тогава беше онова рубик кубче , което беше различно от това....но добър опит да запазите честта , която никога не сте имали
  • #8
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И понеже тази киа е от 2008 год., вече разбрах от къде е краден дизайна на VW Up и Skoda Citigo.