IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Lamborghini прави SUV

Това е началото на една нова ера, казва главният изпълнителен директор на марката

Официално: Lamborghini прави SUV

Lamborghini официално даде зелена светлина на новия си всъдеход. В съобщение от компанията се казва, че моделът вече се разработва усилено и ще бъде на пазара най-късно през 2018 година.
Официално: Lamborghini прави SUV
Стефан Винкелман представя концепцията Urus по време на автосалона в Пекин през 2012 г. Снимка: Ройтерс

Серийният всъдеход на Lamborghini ще бъде силно повлиян от концепцията Urus. Моделът ще се произвежда в завода в Сант'Агата Болонезе, като ще бъде насочен главно към пазарите на Китай, Германия, Русия, САЩ, Обединеното кралство и Близкия изток.

Плановете предвиждат моделът да се качи на поточните линии най-късно през 2018 година, а годишния капацитет да бъде около 3000 екземпляра.

"За да бъде ускорен процесът по производство, Audi, Lamborghini и Volkswagen ще инвестират стотици милиони евро за изграждане на нови складове, нова производствена линия и разширяване на центъра за изследване и развитие", се посочва в прессъобщението.

"Това е повод за гордост за всички в Lamborghini", споделя главният изпълнителен директор на марката Стефан Винкелман. "Въвеждането на трети модел подкрепя стабилният и устойчив растеж на компанията и представлява началото на една нова ера. Новият SUV ще се произвежда в Сант'Агата Болонезе, демонстрирайки нашия ангажимент за запазването на ценностите на "Произведено в Италия", добавя той.

Тагове: suv lamborghini urus
0 от 500