IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задава се заместникът на Citroen C6

Върховият модел на френската марка ще носи името DS8

Задава се заместникът на Citroen C6

Френският производител Citroen подготвя наследник на своя флагман C6. Новият модел ще се предлага под марката DS, като ще бъде наличен на всички световни пазари, включително Европа, Китай и САЩ.
Задава се заместникът на Citroen C6
Концепцията Divine при премиерата си в Женева. Снимка: Автосалон Женева 2015

Citroen C6 бе спрян още в края на 2012 година, като в момента луксозните модели на марката се продават под името DS. Новият флагман също ще получи емблема DS, като дизайнът му ще бъде вдъхновен от концепцията Divine, твърди изданието Auto-Moto, според което името на автомобила ще бъде DS8.

Според информацията флагманският DS8 ще има дължина от около 5 метра и ще бъде изграден на новата платформа EMP2. За задвижването ще отговарят новоразработени бензинови и дизелови двигатели с четири цилиндъра, като се очаква и хибриден вариант. Той ще бъде от типа plug-in - батериите му ще могат да се зареждат от електрическата мрежа, като ще съчетава бензинов и електрически двигатели, които ще задвижват и двата моста.

Към момента няма информация за датата на премиерата на новия върхов автомобил на Citroen. Очаква се обаче той да се появи най-напред в Китай, а на пазарите на Европа и САЩ да бъде наличен преди 2020 година.

Тагове: ds citroen c6 ds8
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    китаец ( преди 8 години )
    дано да пробият там, китайчетата да си купуват, купуват...все пак е по-хубаво от грейт уол
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 8 години )
    Само аз ли виждам Алфа Ромео Брера в задницата на тоя концепт ? Иначе дано се върнат към корените си на изключителен комфорт с дискретен дизайн който и след време да е впечетляващ.Ако пипнат и качеството ...
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Miron ( преди 8 години )
    Винаги успяват да ме очароват с нещо различно и винаги са изпъквали с дързостта си в дизаина и в техническите иновации. Респект!