IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz инвестира 750 млн. евро в Бремен

Заводът ще бъде модернизиран за производството на C-Class и два неизвестни модела

Mercedes-Benz инвестира 750 млн. евро в Бремен

Инвестиция в размер на 750 млн. евро обяви концернът Daimler. Сумата е предназначена за модернизиране на завода на Mercedes-Benz в Бремен, Северна Германия, съобщава Ройтерс.
Mercedes-Benz инвестира 750 млн. евро в Бремен
Снимка: Mercedes-Benz

В съоръжението в момента се произвежда
Mercedes-Benz C-Class, като след оптимизацията на поточните му линии бъдат качени и два напълно нови модела. Към момента няма информация за въпросните автомобили, но медиите в Германия твърдят, че един от тях ще бъде кросовъра GLC Coupe, който трябва да се появи на пазара догодина като конкурент на BMW X4.

От информацията става ясно, че с инвестицията
Daimler ще превърне бременския завод в основен център за производството на C-Class. Популярният модел се произвежда също така в Източен Лондон (Южна Африка), Пекин (Китай) и Тускалуза (Алабама, САЩ).

Заводът Бремен в момента произвежда C-Class във версии седан и комби, както и моделите E-Class Coupe, E-Class Cabriolet, GLK , SL и SLK.

През миналата година съоръжението е произвело 340 000 автомобила, което го превръща във втория по големина завод на Mercedes-Benz. Инвестицията е предназначена за подобряване на логистиката в завода, включително дигитално планиране на всички процеси. Част от сумата ще отиде за наемането на нови 500 работници.

Тагове: mercedes-benz c-class
0 от 500