IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover Defender ще се прави в Източна Европа

Индийският собственик на марката търси по-евтина работна ръка

Land Rover Defender ще се прави в Източна Европа

Производството на Land Rover Defender ще бъде преместено от Великобритания в Източна Европа, пише Financial Times. Това ще стане при очакваното през 2016 година следващо поколение на всъдехода, като компанията все още не избрала конкретна държава.
Land Rover Defender ще се прави в Източна Европа
Очаква се дизайнът на новия Defender да бъде вдъхновен от концепцията DC 100. Снимка: Land Rover

За съжаление още от сега е ясно, че България не е в списъка с възможните локации. Според информацията най-вероятно заводът ще бъде изграден в Полша или Унгария. По-вероятно е да бъде предпочета Унгария и по-конкретно град Дьор. В този район Audi произвежда модела TT, което би позволило на Land Rover да се възползва от вече изградената и работеща мрежа от доставчици.

С преместването на производството индийският собственик на Land Rover - Tata Motors, иска да се възползва от евтината работна ръка и по-този начин да намали разходите за производство.

Колкото до настоящото поколение Defender, то ще продължи да се произвежда и след появата на напълно новата генерация. Само че не в родния си дом - фабриката в Солихъл, Великобритания, а в някои от заводите на Tata Motors в Индия.

Тагове: land rover defender
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Краси ( преди 8 години )
    Интересно щом ще пестят от работни заплати дали ще ги пуснат "на промоция"? Едва ли, нали?Е, ако имам парите за такова животно някак трудно ще се отърва от андрешковото усещане, "че съм се минАл" (без да съм настинАл).
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Tova ne e kola za bedniaji=toyotodjii
  • #4
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Съветски дизайнер ( преди 8 години )
    "Ще ме прощавате, а *** тая кола е грозна малко повече от Лада-та.Какво хубаво виждате в нея? Ръбата и грозна, това е СДЕЛАНО." Използваме си класическите линиии по руски тертип
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен-101 ( преди 8 години )
    Ако търсят евтина работна ръка в евросъюза, то няма какво да се чудят, а да организират производството у нас, защото ние сме номер едно по този показател! Чудно ми е, какво ще търси производителят ТАТА в заводи на AUDI, пък било то и в Унгария?
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ланд Ровер е много хубав Индийски джип.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Христо ( преди 8 години )
    Такова дефендърче искам да карам...