IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Неавтомобилите от автомобилни компании

Volkswagen произвежда кетчуп, а Ford – въглища

Неавтомобилите от автомобилни компании

Знаете ли, че вашата любима автомобилна компания е произвеждала или в момента произвежда още нещо освен автомобили. Ето някои от най-странните продукти, пуснати на пазара от големите концерни.

Кетчуп и сосовe Volkswagen
Неавтомобили от автомобилните компании
Германците не само, че ги произвеждат, но и ги продават доста успешно. Статистиката сочи, че през 2011 г. Volkswagen е пласирал на световните пазари повече сосове, отколкото автомобили.

Дървени въглища Ford
Неавтомобили от автомобилните компании
Едно от дъщерните предприятия на Ford Motor Company някога купува автоматични машини за пакетиране на дървени брикети от компанията Buehler, която в момента контролира 80% от този отрасъл. Сега тези въглища се продават под марката Kingsford, пише изданието Autoutro.

Бобслей BMW
Неавтомобили от автомобилните компании
Много производители създават шейни за бобслей, които участват на световни първенства и олимпийски игри. Една от най-успешните е направена от BMW за тима на САЩ. Неслучайно шейната е боядисана в цветовете на М-подразделението на баварците.

Роботът Asimo на Honda
Неавтомобили от автомобилните компании
Така и не стана ясно защо компанията, която произвежда популярни модели като Accord и Civic реши да инвестира огромна сума в направата на човекоподобен робот, но е факт, че този проект е успешен.

Сирена за въздушна тревога Chrysler
Неавтомобили от автомобилните компании
Още през 50-те години на миналия век компанията създава невероятна сирена, оборудвана с двигател Hemi V8. Тя е била толкова мощна, че нейният звук се е чувал на разстояние от 40 км., твърди Autoutro. Това е още едно от творенията на Студената война.

Мелнички за сол и кафемелачки Peugeot
Неавтомобили от автомобилните компании
Всъщност това не е изненада, тъй като в началото на своята история Peuegot е произвеждал и други подобни неща. Специалистите твърдят, че мелничките за сол и кафемелачките на френския автомобилен производител са най-добрите на пазара. Може пък и да е вярно...

Лаптоп Ferrari

Неавтомобили от автомобилните компании
Разбира се, този ноутбук е произведен от компанията Acer, а от Ferrari любезно са преотстъпили логото си. Общото взето същото важи и за пелените Harley-Davidson. Факт е, че феновете на Ferrari изкупиха всички налични бройки от този компютър.

Молив Mitsubishi
Неавтомобили от автомобилните компании
Отдавна е добре известно, че японската компания произвежда качествени телевизори и климатици. Сега вече знаем, че има и моливи с марката Mitsubishi. Както и много други продукти.

Товарен кораб Hyundai
Неавтомобили от автомобилните компании
Корпорацията Hyundai Heavy Industries е един от най-големите корабостроители на планетата. Както се вижда от снимката, нейните продукти наистина са с гигантски размери.

Луноход GM
Неавтомобили от автомобилните компании
Този апарат е близо да автомобилите от една страна, но от друга все пак си остава машина за Луната. В интерес на истината той е произведен от Boeing, но специалистите от General Motors са свършили около 70% от инженерната работа по машината.

Парфюм Hummer
Неавтомобили от автомобилните компании
Този продукт не отговаря на основно изискване – да е произведен с участието на автомобилна компания, но е доста любопитен. Той е дело на марката „Елизабет Арден” и се появява на пазара, след като Hummer е спрян от производство. В GM засега не правят спънки, но не се знае какво ще се случи, ако един ден решат да възродят марката Hummer, която е собственост на концерна.

Снимки: Производителите

Още по темата:
Автомобилите от неавтомобилни компании

 

0 от 500
  • #15
    6 rate up comment 0 rate down comment
    нЕкъв ( преди 8 години )
    hyundai правят и велосипеди
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "А и с такива коментари гледай някой ром, да не ти направи едно братче или сестриче. Че те така няма да ти се обясняват."Охо, тук някой Ваген фен много се е засегнал на тема кетчуп! :))
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Ketchup ( преди 8 години )
    А и с такива коментари гледай някой ром, да не ти направи едно братче или сестриче. Че те така няма да ти се обясняват.
  • #12
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Ketchup ( преди 8 години )
    Селянин ! Колко време ти отне да напишеш това изречение ? Иронично попитах какво е ! Освен, ако нямаш докторска степен, нямам намерение да приемам съвети от теб. Нито си ми на нивото, нито на образованието. Но с тази злоба и расизъм, дори и да си, ще си останеш Селянин. С наизустени думи от разни форуми не става. Продават кетчуп, продават и коли, правят пари. Ти какво правиш ? Цял ден чат, порно, чат, порно. Убеден съм. С такива злобни хора като теб, държавата никога няма да се оправи.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ККК ( преди 8 години )
    Аз мислех, че лунохода се казва Lunar Rover? Или това може би е друг?
  • #10
    9 rate up comment 7 rate down comment
    до: Ketchup ( преди 8 години )
    На турски или на ромски да ти го преведа, какво значи "карциногенен"? да ти призная не ги владея, тези езици. Пробвай на български да пуснеш търсачката! Започни с думата "карциноген" и може да се получи чудо, да разбереш една малко по-сложна за възприятията ти дума!Нормално е да е продаден повече кетчуп естествено и логично е. Особено от компания, която произвежда уж автомобили и се гласи да става 1 по продажби. Сигурно, като бонус при всяка покупка, жабката ще е пълна с кетчуп.
  • #9
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Ketchup ( преди 8 години )
    Селянин! Какво означава "карциногенен" ? Не е ли нормално повече кетчуп да е бил продаден ?Ти можеш ли всяка седмица да купуваш нова кола ? Не ! А можеш ли всяка седмица да купуваш тубичка кетчуп ? Да !
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тука сте пропуснали много марки и техни произведение, Тойота е правела и станове и всъщност това е била основната и дейност, докато автомобилите не я изместват, също така произвежтат мотокари, електрокари, също така имат и големи заводи за рециклиране на метал.. Пежо - велосипеди, скутери, Ауди-ски, БМВ,велосипеди и мотори, Мерцедес също скутери.Да не говорим, че сте пропуснали парфюмите, спортните стоки и маратонки както и часовниците на Ферари и т.н. и т.н..
  • #7
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Еххх.... ( преди 8 години )
    Honda правят човекоподобен робот, а VW и HUMMER кетчуп и парфюми на ишлеме :)
  • #6
    30 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кетчупа върви с безплатно вурстче, докато чакаш в сервиза. Това е внимание към клиента.