IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Zagato направи звяр с V8 двигател

Машината е построена в чест на 100-годишнината на Maserati

Zagato направи звяр с V8 двигател

Ателието Zagato създаде спортен автомобил с името Mostro, който ще бъде представен на стартиращия през уикенда на езерото Комо в Италия конкурс за дизайн - Concorso d'Eleganza Villa d'Este.
Zagato направи звяр с V8 двигател
Машината е посветена на 100-годишнината на марката Maserati и най-вече на нейния модел Maserati 450S, произведен през 1957 г. Заради огромната за времето си мощност този автомобил също е наречен „Il Mostro” (б.а – Звяр в превод от италиански).
Zagato направи звяр с V8 двигател
В основата на возилото са карбонов монокок и каросерия от същия материал. Задвижването е поверено на 8-цилиндров двигател от Maserati с обем 4,2 литра, развиващ 420 к.с. Машината е оборудвана със заден диференциал с повишено триене и 6-степенна секвенциална скоростна кутия, монтирана на задния мост по схемата transaxle.
Zagato направи звяр с V8 двигател
Теглото на спортния автомобил е само 1000 кг., като по думите на неговите създатели той е направен предимно за използване на писта, но няма никакъв проблем да бъде сертифициран и за обществените пътища. От модела ще бъдат произведени 5 бройки, които са предназначени за колекционери. Zagato ще достави машините на клиентите си до края на годината.
Zagato направи звяр с V8 двигател
Оригиналното купе Masearati 450S (на снимката) е построено в един-единствен екземпляр за маратона „24 часа на Льо Ман”. Неговата разработка е поръчана лично от легендарния пилот от Формула 1 Стърлинг Мос, който участва с колата в състезания. Да началото на 90-те години на миналия век това един от най-мощните автомобили с предно разположен двигател.

Снимки: Zagato, Maserati

Тагове: zagato mostro
0 от 500