IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot подготвя хибриден 408 GT

Купето с 4 врати ще си съперничи с Mercedes-Benz CLA и Audi A5 Sportback

Peugeot подготвя хибриден 408 GT

Peugeot планира пускането на четириврато купе под името 408 GT, което ще се превърне в директен конкурент на модели като Mercedes-Benz CLA, Volkswagen CC и Audi A5 Sportback, съобщава изданието Auto Express.
Peugeot подготвя хибридно 408 GT
Луксозният автомобил ще получи чертите на концептуалния модел Exalt (на снимката). Според информацията заради наличието на твърде много, при това доста сериозни конкуренти в този клас в Европа, французите ще насочат 408 GT към пазарите в Азия.

Задвижването на автомобила ще бъде поверено на хибриден агрегат. В неговата основа ще бъдат 1,6-литров бензинов турбо двигател, който задвижва предната ос, и електромотор на задната. Общата мощност на агрегата ще бъде около 330 к.с.

Очаква се при този модел да се появи и новият адаптивен автопилот, разработен от Peugeot. Той ще дебютира при седана 508 през 2017 г. След това системата ще се появи и при други модели, което означава, че 408 GT ще излезе на пазара през 2018 или 2019 г.

Снимка: Peugeot

 

0 от 500