IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel възражда Astra GSi

Новото поколение Astra пристига през септември

Opel възражда Astra GSi

При следващото поколение на Opel Astra ще се появи още един спортен вариант, съобщава изданието Auto Express. Към топ модификацията OPC, която ще разполага с 2,0-литров турбомотор с 280 к.с., ще се присъедини и версия GSi.
Opel възражда Astra GSi
Изпълнителният директор на Opel Group д-р Нойман позира с изцяло новото поколение Astra. Снимка: Opel

Автомобилът с това име се произвеждаше при първото поколение на Astra, както и при Kadett. И докато новата OPC ще трябва да се бори с Ford Focus RS и Volkswagen Golf R, то модификацията GSi ще има за съперници Ford Focus ST и Volkswagen Golf GTI. Очаква се тя да разчита също на 2,0-литров двигател, но мощността му ще бъде около 250 к.с.

В същото време от Opel разкриха подробности за следващото, 11-то поколение на Astra, което ще видим на автосалона във Франкфурт през есента. От компанията увериха, че автомобилът е напълно нов, като е бил разработен от бял лист хартия.

Според медиите в Германия новата генерация на Astra е с около 200 кг. по-лека от сегашната. Това е постигнато благодарение на новата платформа на General Motors – D2XX. Габаритите на модела ще намалеят с 23 мм на дължина и с 49 мм при разстоянието между двете оси. В същото време обаче пространството за краката на возещите се отзад пътници ще нарасне с 34 мм.

В интериора на модела ще се появят нов волан, модернизирани седалки и сензорен дисплей на информационно-развлекателна система. Напълно нова ще бъде и централната конзола, а в списъка на предлаганите опции ще бъде включен адаптивен круз контрол.

Снимка: Opel

Тагове: opel astra
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аз ( преди 8 години )
    Коулеги моля ви се да не коментираме кой кого когато още петко е не роден че то 4x4 то 350 коня то Голфа колко е бърз то форда а преди време Нисан GTR показа че всичко е възможно никой не е очаквал че Нисан с такава цена и кончета Дърпа сериозни Ферарита Ламбота и БМВ АМГ и други С Уважение и Лека вечер от мен
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Грешиш! Всичко може да е конКУрент на Фокус, защото Форд е мизерна марка за неудачници.
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Wow че прост! ( преди 8 години )
    Май четеш със задните си части! Писах, че няма как кола с ПРЕДНО и 280к.с.,като тази астра ОРС, да е конКУРент на фокус РС и голф Р, които са над 300к.с. и 4х4!
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    2втек ( преди 8 години )
    ...имаше и Корса ГСИ *** явно сте забравили :)
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Wow ( преди 8 години )
    Ей , прочети малко и тогава пиши такива БЕЗМИСЛИЦИ особено за Голф R, който е 4x4...За другото е ясно, че е така, но ако следиш малко марката Форд, това е първото им поколение Focus RS с 4x4, така че не се изказвай, кое НЕ е конглокенция защото и те бяха само с предно! А колкото до Голф R съм сигурен, че ще го бие на RS-a