IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големият SUV на Skoda ще се появи тази година

Чехите обсъждат три имена за новия си модел със 7 места

Големият SUV на Skoda ще се появи тази година

Дългоочакваният голям кросовър на Skoda, за чиято поява се говори от доста време, ще дебютира до края на годината. 7-местният SUV ще бъде показан първо в Чехия, а световната му премиера ще бъде на автосалона в Женева следващата пролет, твърди изданието Car Advice.
Големият SUV на Skoda ще се появи тази година
Дизайнът ще бъде в стила на Superb. Снимка:  Automedia.bg

Новият всъдеход е изграден на модулната платформа на Volkswagen – MQB B, която е в основата и на лифтбека Skoda Superb. Отделни елементи от дизайна машината ще заимства от друг модел на чехите – Superb Combi, който ще се появи на пазара през есента.

Кросовърът ще разполага с най-големия багажник в този клас и с пълноразмерна резерва гума. Дължината на машината в базовия вариант с 5 места ще бъде 4,6 метра. Версията със 7 седалки ще е по-дълга, но последният ред ще бъде тесен, тъй като е предназначен за деца.

В гамата двигатели на модела засега са сигурни два агрегата – 4-цилиндрови, бензинов и дизелов. Първият е с мощност 220 к.с., а вторият – със 190 к.с. В стандартното си оборудване кросовърът ще бъде със задвижване към предния мост, а топ версиите ще разполагат със система 4х4.

Чешката компания обмисля три варианта за име на новия си модел - Snowman, Polar и Amundsen. Най-вероятно всъдеходът ще получи първото – Snowman, докато Polar ще се казва бъдещият най-малък SUV на Skoda, който ще заеме място под Yeti в гамата на марката.

Тагове: skoda snowman
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веско ( преди 8 години )
    *** си купи Туарег V8 с обем 4.8 литра и мощност от 400 до 500 конски силиЗАЩО !?!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кайен и Туарег ползват обща платформа, както и останалите модели и марки във ФВ. Вероятно и една трета от колите по света карат с гуми Континентал, ама това прави ли колите едни и същи? *** си купи Туарег V8 с обем 4.8 литра и мощност от 400 до 500 конски сили! Ще си купиш ама на куково лято.
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Веско ( преди 8 години )
    За любителите на ВАГ и Made in Germany, Q7, Туарега и Кайена са на една база, разликата е в лъскавите джаджи и цената. Всички се правят в Словакия, а скоро и на Бентли каруцата.
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ми нормално, да бяхте отишли с Туарег. Поне 3/4 локви щяхте да минете, преди да заседнете.
  • #3
    10 rate up comment 7 rate down comment
    lhjgjhbg ( преди 8 години )
    Zabravih da utochnq za Йети-to stava vapros.
  • #2
    9 rate up comment 9 rate down comment
    khgjfjkhv ( преди 8 години )
    rabotq v zemedelska kooperaciq i otidohme da vidim nivite sled dajda i v parvata kalna lokva poda oprq v kalta i do tam.Edvam se prebrahme,kolata ne stava za ofrout.
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    С ( преди 8 години )
    Честито на всички, които искат да се правят на квартални мутряги, ама не могат да си позволят Кю7-ца трета ръка. Няма причина да Ви е срам, нали е от ВАГ, сега, шкода ли е, Сеат ли е, много важно, важното е, че има нещо общо с Германия. Лизвате я за 3 месеца и като Ви свършат парите - връщате я.