IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vilner поправи майсторите на Morgan

Българите създадоха интериор, който британците не предлагат

Vilner поправи майсторите на Morgan

Дори на ръчно изработен автомобил като Morgan могат да бъдат намерени кусури. Затова съществуват тунинг компаниите, които персонализират машините според конкретните желания на техния собственик. Именно това направи българското ателие Vilner с лимитирания Morgan Plus 8 35th Anniversary.
Vilner поправи майсторите на Morgan
"Това е кола за мъже. Вариантите се изчерпват със сиво-бяла кожа", казали от Morgan на клиента, който поискал по-специален и луксозно обзаведен интериор за своя Plus 8. Отказът на производителя принудил мъжа да търси друг начин за създаване на мечтания автомобил. И така открил българското студио Vilner.
Vilner поправи майсторите на Morgan
Vilner се заемат да дарят кабината на автомобила със заслужено внимание и фасон, който да се влее в традиционния дух на 35th Anniversary. Избрана е кафява винтидж кожа с ромбоидни тегели. На места тя е съшита с бял конец, а на други - страниците на седалките и подглавниците - със сребристо кожено влакно, повтарящо цвета на алуминиевите панели.

Серийно голите детайли, като механизмите на вратите, не са подминати - облечени са в черна алкантара, а самите палчета, в същата кафява кожа. Кожени калъфчета са получили и закопчалките на предпазните колани.

Нито един детайл обаче не е прекалено малък. Vilner поръчват нов комплект винтове за кабината, чийто полирани метални глави кореспондират с прекрасния алуминиев облечен с дърво волан Moto-Lita, част от серийното оборудване на 35th Anniversary.
Vilner поправи майсторите на Morgan
Други промени по лимитирания модел не са правени. Той е моделна година 2003 и разполага с 4,0-литров агрегат, развиващ 190 к.с. и 320 Нм. Общата маса на возилото, изградено със скелет от ясеново дърво и алуминиеви панели, е само около 1000 кг.

Снимки: Vilner

Тагове: vilner morgan plus 8
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 8 години )
    "Vilner поправи майсторите на Morgan" звучи горе-долу като "Роми поправиха бронзов паметник".Иначе да, аргументите са ясни - така е искал клиентът. Поздравления за проявения вкус да си купи Морган, но явно тази марка не е за всеки.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    todor ( преди 8 години )
    И "преди" и "след" изглежда отвратително! Не съм сигурен кое повече не ми харесва. Морган като цяло са останали в средата на 20-ти век - и шаси и двигател и интериор.Не искам да съм "аристократ", ако трябва да се съобразявам със вкуса на Морган.Just my 2 cents
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По принцип браво на Вилнер за бизнеса, многото работа и успеха. Наистина се гордея че правят това, и то тук в БГ.Конкретно в този проект - нито кожата в цвят турско кожено яке от 95-та, нито белите шевове имат някакъв "аристократизъм". Наистина клиентът е избрал това, но все пак ми се ще да видя повече хармония между дизайна на интериора и стила на самия автомобил.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Още си спомням, как бяха *** една алфа блек едишън с дракони и какви ли не кичозни елементи, каквито се забелязват доволно и в другите им проекти. Трудно е българин да покаже на англичанин, що е то аристократичен дизайн, даже бих казал невъзможно, особенно с този ориенталски вкус към детайла.
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Йордан ( преди 8 години )
    Колегата по-долу с препоръката за креативност от Vilner не е прав! Vilner предлагат няколко варианта на клиентите си и накрая клиентът избира. Това с ромбоидните карета и тази кафява кожа е готино и подчертават тежък британски аристократизъм. От Morgan няма как да направят серийна кола с толкова краен като изпълнение и лукс салон, освен ако не е поръчков. :) Но работата на Vilner наистина е на световно ниво и го доказват за пореден път!
  • #4
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 8 години )
    Фирмата "Вилнер" са от световна величина, в случая са подчертали аристократичното ретро излъчване и в малките подробности.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    FastDriver ( преди 8 години )
    В крайна сметка Вилнер правят каквото иска клиента. Но и аз мисля, че това е прекалено детайлно за такъв тип автомобил. А тези бели контрастни шевове, ще са кафяви точно след две разходки без таван. Общо взето не ми харесва този стил.
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ОФ с тия каренца Вилнер вече се излагат. То всеки техен проект е един и същи, трябва да са по-креативни.
  • #1
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От Морган са били прави.