IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Golf и във версия „тарга”

Модификацията ще се появи при новото поколение на модела през 2017 г.

Volkswagen Golf и във версия „тарга”

Ръководството на компанията Volkswagen разглежда възможността за пускането на версия „тарга” на следващото поколение на най-успешния си модел – Golf. Това съобщи изданието Car Advice, което се позовава на свои източници.
Volkswagen пуска Golf във версия „тарга”
Очаква се модификацията да получи частично свалящ се покрив, чиято конструкция ще бъде заимствана от концептуалния кросовър T-ROC (на снимките). Централната част на покрива ще бъде направена от два елемента, които се свалят ръчно и се прибират в багажника.

Според източника на изданието „Golf във версия "тарга” е нещо повече от идея на конструкторите на марката”. Те са избрали концепта T-ROC за основа на модела, защото той, както и стандартният Golf, е изграден на модулната платформа MQB.
Volkswagen пуска Golf във версия „тарга”
Вече се знае, че осмото поколение на най-популярния модел на Volkswagen ще се появи през 2017 г., като в основата му ще бъде модернизираното шаси MQB. Новият модел ще бъде с около 35% по-лек от своя предшественик, като това ще бъде постигнато благодарение на използването на алуминий и високоякостна стомана.

Очаква се при при следващия Golf да се появят още модификации. Една от тях ще бъде „купе”, което до заеме мястото на Scirocco. Ще има и кросовър, който ще се разположи под Tiguan в моделната гама на марката.

Снимки: Volkswagen

0 от 500