IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядко BMW Alpina се продава в интернет

Моделът е базиран на 8 Series, намира се в САЩ

Рядко BMW Alpina се продава в интернет

Рядко и изключително запазено BMW Alpina е обявено за продан в американския сайт Hemmings. Моделът се задвижва от V12 мотор, като е изминал само 45 000 км.
Рядко BMW Alpina се продава в интернет
Въпросното BMW Alpina E31 B12 5.0 е произведено през 1991 година, като едно от само две в САЩ. Автомобилът е импортиран от Япония и разполага с диамантено-черен екстериор и интериор, решен в черна кожа напа.
Рядко BMW Alpina се продава в интернет
Под капака на машината работи V12 двигател с обем 5,0 литра, който генерира 350 к.с. и 470 Нм. Официалните характеристики сочат ускорение 0-100 км/час за 6,8 секунди и максимална скорост от 280 км/час.
Рядко BMW Alpina се продава в интернет
Бившият флагман на BMW във версия на Alpina има средно потребление на гориво от 19,4 л/100 км. Въпросният екземпляр е изключително запазен, като е изминал само 45 061 км. Обявената цена е 75 000 долара. Машината се намира в Пенсилвания, САЩ.
Рядко BMW Alpina се продава в интернет
Снимки: Hemmings

Тагове: alpina bmw series
0 от 500
  • #28
    19 rate up comment 0 rate down comment
    b.b. ( преди 8 години )
    Толкова пъти чета тук за "високите японски технологии" и чак днес разбрах кои са те - окачване с двойни носачи - най-висока технология! ;)
  • #27
    21 rate up comment 0 rate down comment
    speedart ( преди 8 години )
    Абе не знам какво се смеете за окачването на BMW-то но специално Хонда сивик 1.6-160к.с. си я спомням сравнена от Михаел Шумахер с конКурентите тогава , Escort RS , Golf GTI-150 , Astra GSI и Nissan 100 или Mazda RX-3 беше не си спомням вече...но Хондата беше извадена от страни (като последна)и много опасно нестабилна , особенно задницата на колата , спирането беше много зле също...единнствено набираше най-добре..така че какво го хвалите това нейното окачване не знам...ама не върши работа...
  • #26
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 8 години )
    Хонда Сивик била иновативна през 1991г.... А това БМВ - не! Твърдят тъпанарите, че са наясно с вариантите на предно окачване и правят разлика между тях. Твърдят вероятно, че М`кФерсон не е най-използваното предно окачване при всички японски кошници в момента дори! Настояват, по всяка вероятност, че е по-добре да имаш Хонда Сивик вместо БМВ... Господи, няма какво да слизаш да ги събираш - направо ги изтрепи - по-хуманно е и по-рентабилно за теб... да не си хабиш божественото време!
  • #25
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 8 години )
    Ето това е BMW, а не селското E36
  • #24
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Напишете в google "honda civic 91" и се посмеете на воля. Що за безмозъчен *** трябва да си да правиш подобни сравнения?
  • #23
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вие очи нямате ли? Това е едно от най-красивите БМВ-та създавани някога! С удоволствие бих пръснал сумати пари (ако ги имам разбира се) за да имам такова бижу! Това не е като стара 5-ца с която се гъзареят българските рацери, това е луксозен спортист! Махагона и кожения салон в интериора излъчват лукс докато екстериора си е чисто спортен! Тази кола е истинска легенда!
  • #22
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ама то било пропаганда, ама не било "технологично", ама на баба му хвърчилото. Добре бе айде, някои хора харесваме нискотехнологични коли и немска пропаганда, ние искаме да сме "балъци" и да караме 12 цилиндрова нискотехнологична и лъскава пропаганда.Пък ти като спреш до нас на светофара с лагерната количка, ни сочи и ни се присмивай к'ви сме балъци, карай ни да се изпъваме в кжените кресла от яд, как така сме се прекарали, да си купим такава "щайга" като до нас има космически кораб ! :)
  • #21
    24 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    До тия със Сивиците:Добре бе, карайте си лагерните колички с въртящ момент като на вентилатор, пък тия дето могат да си позволят коли като Алпината да си блъскат главите вътре. :)
  • #20
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да бе, голям автомобил, ама комедията е че един изгнил Сивик има по-добри технологии от това топ-БМВ. Немците продават пропаганда в лъскава опаковка, а отдолу няма никой. Въпреки това е пълно с *** които ги възхваляват. Но докато има балъци, ще има и такива които да ги доят.
  • #19
    27 rate up comment 0 rate down comment
    пора ( преди 8 години )
    *** *** хора в тоя сайт! Тази кола е легенда! Това е инвестиция - тази кола ще става по скъпа с времето - докато Сивика ще изгние пред блока и няма кой да го погледне....но какво се учудвам - 99% от хората няма как да разберат това и никога няма да могат да си позволят подобна кола...