IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ABT превърна Audi S6 в RS6

Доработеното комби разполага с мощност от 550 к.с.

ABT превърна Audi S6 в RS6

Един от най-изявените тунинг майстори на автомобили Audi - германската компания ABT Sportsline, представи пакет за обновената версия на модела S6. Доработката е оптична и силова, като доближава характеристиките до тези на флагмана в моделното семейство - RS6.
ABT превърна Audi S6 в RS6
Силовият пакет на ABT Sportsline представлява доработка на електронното управление на 4,0-литровия TFSI мотор, благодарение на която мощността му скача със 100 к.с., а въртящият момент набъбва със 130 Нм.

Така доработеният
Audi S6 разполага с 550 к.с. и 680 Нм, или само с 10 к.с. и 20 Нм по-малко от флагманския RS6.

От ABT Sportsline са премахнали също така електронният ограничител на скоростта, като автомобилът вече е способен да развива 290 км/час. Информация за ускорението от място до 100 км/час липсва, но тунерите подчертават, че са снижили още повече центъра на тежестта, което се отразява благоприятно на стабилността на колата.
ABT превърна Audi S6 в RS6
По отношение на дизайна, ABT Sportsline са направили леки, но все пак видими промени. Сред тях са нови джанти с размер 20 или 21 инча, спойлер от карбон, допълнителни отвори в предните калници, различни капаци на страничните огледала и др.

От тунинг компанията не посочват цена за доработката на Audi S6. Като се има предвид обаче, че стартовата цена Audi S6 е около 79 000 евро, а тази на RS6 - 110 000 евро, пакетът на ABT вероятно излиза доста изгодно.

Снимки: ABT

0 от 500
  • #3
    16 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Представям си как фрау Берта Хойцер си кара пръдльовците Ханс и Улрих на училище,а после ходи на пазар с този изтребител.Вътре торби от Лидл и от Била,опаковки от чипсове,вафли и сладолед по пода.В багажника кучешка храна,в жабката пълно с гримове и женски ***.Така си ги карат хората S6 и RS6.Какво като са по 600-700 коня.А тука като го купи някой лемеж и ходи като награден кооператор.Иначе АБТ съм ги признал.Разбират от коли и ги правят без изгъзици,максимално близо до оригина-външно де.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    някой да знае какви точно са разликие в мотора на серийните S6 в RS6 ? предполагам че турбините и още някой неща. при бмв 550i и М5 разликата е че второто е с туин-скрол турбини и има воден интеркулер, но тук признавам си не знам. някой?
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Двигателя е един и същ....скучно! По-добре RS6!