IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda3 MPS ще разполага с 300 к.с. и 4х4

Хечбекът ще бъде показан през есента

Новата Mazda3 MPS ще разполага с 300 к.с. и 4х4

Mazda ще представи предсерийния вариант на спортния хечбек Mazda3 MPS по време на автосалона във Франкфурт през есента, съобщава изданието Motoring, което се позовава на свои източници.
Новата Mazda3 MPS ще разполага с 300 к.с. и 4х4
Старото поколение Mazda3 във версия MPS. Снимка: Mazda

Очакванията са модификацията, която ще се появи едновременно с фейслифта на сегашната „тройка”, да получи 2,5-литров турбо мотор с мощност 300 к.с. Хечбекът ще бъде оборудван и със система за задвижване на четирите колела, благодарение на която ще може да се конкурира с модели като Subaru WRX STI, Volkswagen Golf R и Ford Focus RS.

Предишното поколение на Mazda3 MPS е оборудвано с 2,3-литров турбо двигател, който развива 260 к.с. Машината разполага със задвижване само към предните колела, като предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди. Сега обаче това ще се промени, тъй като новата "тройка" е построена на платформа, подобна на тази на кросовъра CX-5.

Очаква се 2,5-литровият мотор да бъде поставен и на всъдехода CX-9. Освен това японците готвят и възраждането на кросовъра CX-7. Той ще получи 3 реда седалки и ще бъде оборудван с 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати.

 

Тагове: mazda3 mps
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    ЕС ( преди 8 години )
    За това колко са качествени Маздите говорят цените им на вторичния пазар!Mazda 6 2.0d - 7000 леваVolksvagen Passat 2.0 TDI - 11000 лева
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до zoom-zoom ( преди 8 години )
    Пич, ти си противоречиш! :D :D :DПърво казваш, че не може да е и качествено, и евтино, а след това пишеш, че разходите за мита и транспорт не влияят!И какво излиза, една Мазда 3 не трябва да струва 33 бона, а да струва 25 хиляди, но въпреки това пак била по-качествена, макар че не може да е и хубаво, и евтино?!:D :D :D :D :D
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    относно качеството, моля замълчи и виж официалните НЕМСКИ статистики...относно цените - височки са, но тва е положението, не мое и качествено, и евтино...това с митата хем е верно, хем е удобен повод да се надуват цени...особено в БГ, където искат с 200-300 продажби да са тигри...нали така!? никакви приказки за допълнителни разходи по транспорт и прочие не минават, щото има и отстъпка за дистрибуция, която само те си знаят колко е! айде със здраве!маздаспийд форевър!
  • #13
    1 rate up comment 8 rate down comment
    до Първия ( преди 8 години )
    Да...по-евтина от Голф и по-некачествена!Има пазарни закони и пазарна логика!Много рядко един продукт е и хубав, и евтин, а особено в автомобилостроенето няма такъв случай!
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 8 години )
    Мазда не са се поуляли с цените, а ЕС се поуля с митата за да върви алъш вериша на СоцВаген.
  • #11
    3 rate up comment 13 rate down comment
    дзън-дзън ( преди 8 години )
    новата мазна още преди да е излязла е губеща спрямо Форд Фокус RS!
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До по-долния ( преди 8 години )
    Това кърти мивки и надминава дори епоса на пернишкия гоуф-притежател! По интелект дори слиза по-ниско ...)))
  • #9
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това с радиото не е нормално. Радиото е на Мазда и е много добро. Върви на сервиз да ти го погледнат! Може да има някакъв дефект или кабела на антената да не прави добра връзка. Имал съм проблем с откачен кабел на антената, но на друга кола. Не хващаше добре станциите и това си беше. Отидох на сервиз и се установи, че кабела се е откачил. Закачиха го и всичко беше 6.
  • #8
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Собственик на Мазда - "Шофирам Мазда от 3 години,и единствения проблем който съм имал е че радиото не хваща много станции"
  • #7
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Новата Mazda3 MPS няма да е 300, а 325 к.с. Оправете си инфото! Мотора ще е 4 цил. и е на базата на L5-VE до колкото разбрах, но може и принципно нов двигател да изкарат. Явно го пазят в тайна все още. Ускорение около 5 сек. до 100 км/ч. Очаквана базова цена в УСА $ 25 000. Направо без пари за такава бегачка. В Европа естествено цената едва ли ще е под 30 000 евро. Как да не го е яд човек, че така ни прецакват с цените. Просто много добър автомобил са ни подготвили от Мазда и ме радва, че е 4х4.