IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet създаде робокар с автопилот

Концептът FNR се задвижва от електромотори в колелата

Chevrolet създаде робокар с автопилот

Един от най-впечатляващите на външен вид концепти, представени на автосалона в Шанхай, безспорно е Chevrolet FNR. Прототипът е разработен съвместно от General Motors и китайската SAIC Motor, като представлява електромобил с функция за автопилот.
Chevrolet представи робокар с автопилот
Chevrolet FNR е получил капсуловидна каросерия, която повече прилича на малък космически кораб, а не на автомобил. Машината е оборудвана с лазерна светлини в предната част и със система за зареждане без кабел, разположена в задната част на купето.
Chevrolet представи робокар с автопилот
Прототипът се задвижва от електромотори, разположени в главините на четирите колела. На покрива е поставен радар, който благодарение на огромен брой датчици осигурява автономно управление на возилото.
Chevrolet представи робокар с автопилот
При включване на автопилота предните седалки се обръщат на 180 градуса, като по този начин помагат за по-комфортното общуване между пасажерите. Същата схема бе използвана и при концепта Rinspeed XchangE на базата на Tesla Model S. За да се върнат в нормално положение и колата да премине на ръчен режим, водачът използва система за контрол с жестове.
Chevrolet представи робокар с автопилот
Както и се очаква, не може и дума да става за пускането на подобен модел в серийно производство. В Chevrolet обаче са на мнение, че някои от компонентите и технологиите от шоу-кара могат да бъдат внедрени в бъдещи модели на марката.

Снимки: Chevrolet

Тагове: chevrolet fnr
0 от 500