IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа конкурента на BMW X4

GLC Coupe се качва на конвейера догодина

Mercedes показа конкурента на BMW X4

Германският производител Mercedes-Benz разкри официално кросовъра GLC Coupe, с който ще опита да отмъкне част от клиентите на BMW X4. Моделът дебютира пред публиката на автосалон Шанхай 2015, а на конвейера ще се качи догодина.
Mercedes показа конкурента на BMW X4
Концептът е анонсиран от Mercedes като "близък до производствения модел", който съчетава качествата на кросовър с визията на спортно купе. Моделът е базиран на второто поколение GLK и силно на напомня на по-големия GLE Coupe, който се явява пазарен конкурент на BMW X6.

Показаният в Шанхай Mercedes GLC Coupe има дължина от 4,73 метра, а междуосието достига 2,83 м. Височината е едва 1,6 метра, благодарение на което кросовърът демонстрира изявено динамичен силует.

Концептът е оборудван с 3,0-литров V6 двигател с би-турбо, който генерира 367 к.с. и 520 Нм. Бензиновият мотор е снабден с 9-степенна автоматична кутия и система за задвижване на четирите колела 4MATIC.

Серийният модел очакваме да видим на някое от големите изложения в края на тази или в началото на следващата година.

Снимки: Mercedes-Benz

 

Тагове: mercedes-benz glc coupe
0 от 500