IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа хибрид с разход 1,7 л/100 км

Концептуалният кросовър Aircross може дори да прави снимки

Citroen показа хибрид с разход 1,7 л/100 км

Citroen показа новия си концептуален кросовър Aircross, чийто дебют пред публика ще се състои на автосалона в Шанхай в края на месеца.
Citroen показа хибрид с разход 1,7 л/100 км
Дизайнът на хибридния автомобил напомня до голяма степен този на модела C4 Cactus. Прототипът е получил масивна решетка на радиатора, светодиодни фарове, големи въздухозаборници и разширени предни и задни калници. Машината разполага и със специални предпазители, които защитават каросерията.

В салона на кросовъра са поставени два големи 12-инчови дисплея, на които се появяват изображенията от двете камери, вградени във вратите. Те могат да правят и стандартни фотографии по време на пътуване, като директно ги пращат в социалните мрежи.

Силовият агрегат на Citoen Aircross включва комбинация от 1,6-литров бензинов двигател THP и електромотор, предлагащ 95 к.с. Последният се захранва от комплект литиево-йонни батерии, чието зареждане от електропреносната мрежа отнема 3 часа.

Само на електричество автомобилът на французите може да измине около 50 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч, по данни на производителя, отнема 4,5 секунди, а средният разход е 1,7 л/100 км.

Снимки: Citroen

Тагове: citroen aircross
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Повече от жълтите никой не лъже, така че горе долу са познали нещата...
  • #9
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    След края на статията е трябвало да добавят:И един мармот завива шоколада в станиол...Абе вЕрно, че тея франсета почнали повече от немците да лъжат.
  • #8
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    1,6-литров бензинов двигател THP, който е 155 к.с. и електромотор 95 к.с., т.е. 250 к.с. общо, само, че те са по-малко, защото не може да се ползват едновременно максималната мощност на електромотора и на ДВГ и действителните к.с. общо са не повече от 220 к.с. Та, ако някой успее да постигне 4,7 сек от 0 до 100 км/ч, трябва да му се даде нобелова награда за физика, защото е преодолял физичните закони. А разхода 1,7/100 май няма нужда от коментар. По-голяма смешка от това просто няма...
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    sorry ( преди 9 години )
    Да му мислят сега алди-тата и вагини-те.Минаваме на френска...
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    гунчо гунчев ( преди 9 години )
    Концептуалният кросовър Aircross може дори да прави снимки -нещо друго може ли като.... бибитки
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фейслифт на Джъстър, но много добре се е получило! Загладили са ръбатите му форми, пипнали са тук там и резултста е отличен! Ако не го променят и си остане в този си вид ще бъде бетселър сред новите кросоувъри! Само не ми харесвс централната част на таблото, изглежда доста грубовата.
  • #4
    18 rate up comment 3 rate down comment
    KOH ( преди 9 години )
    Колелото ми ускорява от 0 до 100 за 0,5 секунди като го помете кола на хемус. Колелото харчи 0/100(бензин) и 20/100 бира.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    4.7 наистина е много оптимистично ускорение, НО предвид не уточняват кое THP, може да е от RCZ-тa или големите DS което е 200 к.с. и още 95 коня на ток с безкраен въртящ момент и става постижимо. Особено ако е олекотен като кактусаСамо че като гледам че работят на обикновен хибрид явно са се отказали от идеята за hybrid air-a
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако е вярно, много добре. А ако пътя до работата ви е 10-15 км в едната посока, може и 0/100 да му е разхода на гориво. ;)
  • #1
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Most_Wanted ( преди 9 години )
    Тоя Фикус ако ускорява за 4.5 до 100 ще си отрежа топките и ще си закача на врата!