IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще прави нов голям турбо мотор

Седанът Genesis първи ще получи бъдещия V6 агрегат

Hyundai ще прави нов голям турбо мотор

Hyundai продължава започнатата подмяна на големите атмосферни двигатели с по-компактни и икономични турбо мотори. Шефът на американския филиал на марката Дейв Зуковски обяви пред Automotive News, че предстои пускането на напълно нов агрегат, който като възможности ще бъде напълно сравним с 5,0-литровия V8 на Hyundai, но ще бъде далеч по-икономичен и по-екологичен.
Hyundai ще прави нов голям турбомотор
Новият двигател ще бъде V6 с две турбини, като първият модел, на който ще бъде поставен е премиалният седан Genesis (на снимката). В момента този автомобил се предлага на някои пазари именно с V8 мотор, развиващ 430 к.с. Същият агрегат е достъпен и за флагмана на марката - седана Equus. Очаква се на по-късен етап и Equus да бъде оборудван с V6 мотора.

"Освен, че е екологично по-чист и по-икономичен новият ни двигател е значително по-малък на размери и съответно по-лек от досегашния V8 - коментира Зуковски. - Той е поредната крачка към създаването на няколко напълно нови турбо мотори с различни обеми. Започваме от най-големия и ще вървим към по-малките."

Като пример за налагането на новия тип агрегати топ мениджърът на Hyundai даде новото поколение на кросовъра Tucson, който на част от пазарите се предлага като ix35. В негова гама бе включен 1,6-литров бензинов турбо двигател с мощност 176 к.с., работещ в комбинация със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai genesis
0 от 500