IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек

Премиерата на модела се състоя в Ню Йорк

Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек

Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек от своя предшественик, стана ясно при премиерата на модела в Ню Йорк.
Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек
Новото поколение на седана е с 58 мм по-дълго от предшественика, но в същото време общата му маса е редуцирана със 136 кг. Новият модел предлага и значително по-просторен салон, тъй като междуосието му е увеличено с цели 91 мм.

Напълно нова е и гамата от мотори за модела. Тя стартира с 1,5-литровия Ecotec мотор със 160 к.с. Следващ в гамата е 2,0-литров мотор, отново бензинов с турбо, при който конските сили достигат 250. Този двигател се оборудва с новата 8-степенна трансмисия, докато по-слабото предложение работи с 6-степенен автоматик.
Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек
Новият Malibu ще бъде наличен и в хибриден вариант. Той използва 1,8-литров бензинов двигател с директно впръскване на горивото и два електромотора. Общата мощност на системата е 182 к.с. Батерията е литиево-йонна, заета от новия Volt, като дава възможност на седана да се придвижва само на електрическа енергия при скорост до 90 км/час. Средният разход на гориво на Chevrolet Malibu Hybrid е под 5 л/100 км, сочи информацията.
Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек
Сред технологиите на борда присъстват камера за движение на заден ход, 10 въздушни възглавници, паркинг асистент, система за автоматично спиране, система за следене на лентата на движение, както и системата Teen Driver, която позволява на родителите да наблюдават маниера на шофиране на техните деца и да ограничават достъпа им до някои системи на автомобила. Технологията позволява също така да се записват маршрутите, по които преминава колата и максималната скорост, която е развила.

Новият Malibu ще стъпи на пазара в края на настоящата година.
Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек
Новият Chevrolet Malibu е по-голям, но по-лек
Снимки: Chevrolet

Тагове: chevrolet malibu
0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не се различава от 2014 Импала,единствено по размера.Не ги оприличавите с корейските автомобили,това е новата линия на Chevrolet-Ctuze,Malibu,Impala та дори и новия Volt.Хубави автомобили но вече не са евтини.Всъщност нито Япониските,Корейските или германските са вече такива.Цените много са изравнени,говоря за Северна Америка а коя кола е хубава и коя не е вече личен избор.За мен хубавата кола е НОВАТА!!!
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Бобо ( преди 8 години )
    Приятно съм изненадан от интериора.Иначе отпред фаровете приличат на новия Mustang, а отзад е 100% Kia/Hyundai.Светът се обърка, Корейците копират от Германците, Американците от Корейците и когато Германците изкарат нещо ново (най-вече Mercedes-Benz) ги обвиняват, че приличат на Корейци. Поне няма скука.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предния модел не бе популярен в БГ не основно заради цената, която бе по-малко от 60К, а защото GM бяха решили да не влагат 1 лев в неговата комуникация. Имах удоволствието да карам Malibu доста време и въпреки скоростната кутия (която признавам, че имаше малки проблеми) е страхотен автомобил. Страхотна возия, много добър интериор. ОГРОМЕН багажник, СТРАХОТНА визия. Създава впечатление за доста по-скъп автомобил. На улицата бялата перла просто привличаше погледите на хората.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 8 години )
    Също много добро като КИА-та от съседната статия.Обаче как щеше да му "тича" един V8 и задно...все пак е Шевролет. :)
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Разбирача ( преди 8 години )
    Много загубени хора има в БГ. Вие си мислите, че познавате новите автомобили, а също така никога не няма и да ги изпробвате. Тези линии на Малибуто има т много сходство с тези на Шеви Импала. Но БГ професорите нали не са виждали други модели на марката и говорят простотии. Вижте Импалата и тогава давайте мнения.
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    GP ( преди 8 години )
    Отстрани си е чиста Mazda 6 2014
  • #3
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като цяло ми харесва.Отстрани новото Мондео,отзад КИА,отпред смесица между Хюндай и Мондео.Предният модел не беше популярен в България,защото цените бяха около 60 к.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Е, те Тва си е един истински Хюндай. :)Интериора, определено е интересен.Като цяло, колата ми допада.
  • #1
    25 rate up comment 2 rate down comment
    Ганчовец ( преди 8 години )
    Е това купе си е красиво вече. По един неоамерикански-азиатски начин, но изглежда доста добре.