IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ричард Хамънд и Джеймс Мей също аут от Top Gear

Бъдещето на автомобилното шоу на BBC остава под въпрос

Ричард Хамънд и Джеймс Мей също аут от Top Gear

И другите двама водещи на Top Gear са аут от предаването, съобщава The Telegraph. Ричард Хамънд и Джеймс Мей не са подновили договорите си с британската обществена телевизия BBC, след като преди седмица основният водещ Джеръми Кларксън бе уволнен.
Ричард Хамънд и Джеймс Мей също аут от Top Gear
Снимка: Ройтерс

Хамънд коментира, че все още не е готов за пенсиониране, а Мей заяви, че няма намерение да бърза с търсенето на нова работа.

"Смятам да си сготвя овчарски пай и да направя филм за YouTube", коментира с познатото си чувство за хумор Джеймс Мей. Той допълни, че се надява един ден отново да работи в екип с Ричард Хамънд и Джеръми Кларксън, но в различна сфера.

"Един ден отново може да се съберем. Но най-вероятно в някой бар или ресторант, не за автомобилно предаване", споделя Джеймс Мей пред The Telegraph.

Британското издание уточнява, че Мей и Хамънд имат опция да подновят договорите си с BBC през следващите месеци. Такава възможност обаче не е налична за Кларксън, който бе уволнен заради нападение над продуцента Ойзин Таймън.

Що се касае до бъдещето на Top Gear, то остава под въпрос. Първоначално се очакваше водещи на автомобилното шоу да бъдат именно Ричард Хамънд и Джеймс Мей, а на Джеръми Кларксън да бъде намерен заместник. Този вариант вече е малко вероятен.

В BBC обаче не възнамеряват да се отказват от най-популярното си шоу. От изтекъл имейл на изпълнителния продуцент на Top Gear Анди Уилман до служителите на телевизията става ясно, че шоуто ще продължи да съществува.

"Знам, че никой от нас не искаше подобна развръзка, но нека погледам назад към онзи невероятен продукт, зад който стоим всички ние. На тези от вас, които се притесняват за работните си места, ще кажа, че BBC няма намерение да се отказва от Top Gear", гласи писмото. 

Още по темата:
Военният канал на Русия иска Джеръми Кларксън

BBC уволни Джеръми Кларксън

Легенда за динозавъра

Джеръми Кларксън тегли една на BBC

Тагове: top gear
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Ами жалко. И да има нов Топ Гиър, половината народ няма да го гледа, защото ТГ се гледаше главно заради тримата и глупостите, които вършеха там. Некоректо е да се сравнява с пета предавка или друго подобно предаване, защото ТГ си е шоу, а не предаване за инженери. И ако някои тук не са го разбрали, време е да го разберат. Пета предавка си е пета предавка, ТГ си ТГ.
  • #11
    1 rate up comment 6 rate down comment
    ! ( преди 9 години )
    Браво на ББС! И без това предаването вече пълна палячовщина и харчене на пари!
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Коментатора ( преди 9 години )
    Проблема идва от там, че Top Gear е премно забавно(комедийно) предаване и не е от типа на Fifth Gear. Което в по-голямата си част е предимно Motoring television magazine. Дори според мен много зрители да смятат че са еднотипни за мен не така. Top Gear = лигава британска помияFifth Gear = автомобилизъм, реклама и адреналин
  • #9
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Винаги ще има топ гиър и без тия клоуни. Няма незаменими.
  • #8
    7 rate up comment 11 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 9 години )
    Голяяям рев за трима ***. От всички тия само Мей става за нещо, и то не в автомобилни предавания. Тиф Нидел е значително по-добър водещ на автошоута, Крис Харис и той не е зле. Тези тук са откровени палячовци, и не непременно от талантливите.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Ще ми липсват, но нито шоуто е почнало с тях , нито ще свърши с тях!
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ойзин...Чете се Ошин. Добре, че ирландците са свикнали да им произнасят имената грешно.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми да си напрвят Youtube канал, да го кръстят "Hot Gear" и да се показват там, не е като да не могат сами да се продуцират поне първоначално. Що народ го прави това.
  • #4
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Камен ( преди 9 години )
    Шоуто бе забележително , с нетърпение очаквах всяка следваща серия , тия тримата са невероятни колоритни образи, без тях няма да е същото. Съпоставено с тях американското е като безвкусно ястие без никакви подправки от ГМО продукти без вкус. Жалко за неразборията , много жалко...
  • #3
    21 rate up comment 1 rate down comment
    fan ( преди 9 години )
    Deja Vu..... с двама мъже и половина.