IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци направиха най-бързото дизелово BMW

След намесата на G-Power модификацията BMW M550d разчита на 435 к.с.

Германци направиха най-бързото дизелово BMW

Германското тунинг-ателие G-Power представи нов пакет за „напомпаната” дизелова модификация BMW M550d във версия „комби”. Представител на компанията нарече доработения автомобил „най-бързото дизелово BMW” и „световен рекордьор”.
Германци направиха най-бързото дизелово BMW
От фирмата обаче не уточниха какво точно имат предвид под „световен рекорд”, както и с какви други дизелови автомобили са сравнили своето творение. Единствено бе съобщено, че благодарение на устройството D-Tronik 5 V1 ограничителят на скоростта е бил преместен от 250 км/ч на 300 км/ч.
Германци направиха най-бързото дизелово BMW
По време на изпитанията представителите на G-Power са успели да развият максимална скорост от 271,4 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч при автомобила е отнело 4,5 секунди, което е с 0,2 секунди по-бързо от постижението на стандартното BMW M550d.

Тези резултати са постигнати, след като мощността на 6-цилиндровия дизелов двигател е била увеличена от 381 к.с. на 435 к.с. Максималният въртящ момент на мотора също е нараснал – от стандартните 740 Нм на 850 Нм.
Германци направиха най-бързото дизелово BMW
Цената на D-Tronik 5 V1 в интернет-магазина на G-Power е 2758 евро. Компанията предлага подобно устройство - D-Tronik 5 V4, за модела М5, което е оценено на 13 804 евро. Чипът увеличава мощността на 4,4-литровия двигател с 8 цилиндъра от 560 на 740 к.с., а максималният въртящ момент – от 680 на 957 Нм.

Снимки: G-Power

Тагове: g-power bmw m550d
0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 16 rate down comment
    100 ( преди 9 години )
    БМВ е колата няма съмнение.а сЪс Gpower заставаш на poleposicion.
  • #2
    13 rate up comment 1 rate down comment
    до Вуте ( преди 9 години )
    Като онази лелка с Нисан ГТ-Р Нисмо,казваш!
  • #1
    32 rate up comment 4 rate down comment
    Вуте ( преди 9 години )
    Абе чорбаджиите / разните там представители на бизнеса по телевизията - забравих им имената/ ни убеждават , че имало икономическа криза , колко зле били работите, че нямало пари за заплати , че за пенсиите трябвало да се вдигат вноски , възраст, че бизнеса трябвало да бъде облекчен откъм данъци и т.н. Само че след месец - два по улиците вече ще виждаме на живо ей - на коли като тази - дето са скъпи и прескъпи. Щом се правят - значи и се купуват , значи има пари , но те са само за едни хора...