IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказва от минивановете

И без тях ще стигнем 2 млн. продажби годишно, убеден е топ мениджър от компанията

Audi се отказва от минивановете

„На Audi не са нужни миниванове, за да достигне планирания обем на продажби от 2 млн. бройки годишно”, заяви директорът по развитието на компанията Улрих Хакенберг пред Automotive News.
Audi се отказва от минивановете
Топ мениджърът на марката бе запитан дали Audi няма да пусне конкурент на показаните неотдавна от основния съперник BMW два модела в този клас. Баварците вече предлагат на пазарите 5-местния 2-Series Active Tourer и 7-местния 2-Series Gran Tourer и мнозина очакваха, че Audi ще извади техен конкурент.

Според Хакенберг обаче „роднината” Volkswagen разполага с достатъчно добри минаванове, докато такива автомобили няма как да се впишат в гамата на Audi. Той допълни, че в момента голямата конкуренция между марките от премиум сегмента е в класа на компактните кросовъри и затова компанията му залага много на Audi Q1, което ще се появи догодина.

През 1999-2005 г. компанията от Инголщат произвеждаше субкомпактния ван Audi A2, който обаче бе прекалено скъп заради своята алуминиева каросерия. На пазара на автомобили втора ръка този модел обаче се радва на огромна популярност и това породи слухове, че Audi смята да го възроди.

Снимка: Audi

 

Тагове: audi a2
0 от 500
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Най-добре е въобще да се откажат от производството на автомобили и да минат към сфера на дейност в която са ненадминати-външни тоалетни , но не химически , а механични.