IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai все пак ще пусне пикап на пазара

Концептът Santa Cruz ще се появи в серийно производство

Hyundai все пак ще пусне пикап на пазара

През януари Hyundai представи на автосалона в Детройт концептуалния пикап Santa Cruz, като тогава идеята за пускането на модела в серия бе отхвърлена. Сега обаче възможността за продуктова версия на автомобила изглежда съвсем реална, съобщава Ройтерс.
Hyundai все пак ще пусне пикап на пазара
Пред агенцията шефът на отдела за изследвания и разработки в Hyundai Пак Бенчхол обяви, че в компанията обсъждат възможността за производството на пикап. Корейците са стигнали до тази идея след положителните отзиви, които получи Santa Cruz от медиите и посетителите на салона в Детройт.

Представителят на Hyundai допълва, че в момента има някои трудности пред реализирането на идеята за пускането на пикапа в серия, но в компанията работят усилено върху тяхното разрешаване. Бенчхол обаче не даде подробности за какво точно става дума.

Още преди няколко години американските дилъри на марката се обърнаха към ръководството на Hyundai с молба за производство на пикап. Тогава маркетинговият отдел на компанията започна проучване, като основният въпрос бе „какви трябва да бъдат размерите на модела”.
Hyundai все пак ще пусне пикап на пазара
Самият Santa Cruz бе определен като „автомобил за младата аудитория, която е готова за пътешествия и авантюри, свързани с активния начин на живот”. Пикапът бе оборудван с турбо-дизелов мотор с мощност 190 к.с. и система за задвижване на четирите колела.

Снимки: Hyundai

 

Тагове: hyundai santa cruz
0 от 500