IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Испанци показаха първата кола от графен

GTA Spano разполага с V10 мотор с 938 к.с.

Испанци показаха първата кола от графен

На автосалона в Женева испанската компания Spania GTA показа нова версия на суперколата си GTA Spano - първият автомобил в света, в чиято конструкция е използван графен.
Испанци показаха първата кола от графен
Графенът представлява единичен слой въглеродни атоми, като един от най-здравите и издържливи материали на планетата. Освен графен за направата на монокока на суперколата е използван и титан, благодарение на което шасито на GTA Spano е много здраво, но и едновременно с това олекотено.
Испанци показаха първата кола от графен
На външен вид новата GTA Spano се отличава от своя предшественик по оформлението на предната броня, която сега е с увеличени въздухозаборници и светодиодни дневни светлини. Освен това машината е получила различен преден капак, както и нови задни светлини, голямо антикрило и 4 тръби на изпускателната система, които заменят досегашните 3.
Испанци показаха първата кола от графен
Суперколата се задвижва от 8,0-литров V10 двигател с две турбини, който развива 938 к.с. и 1220 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация със 7-степенна секвенциална скоростна кутия, което осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди. Максималната скорост на GTA Spano е 370 км/ч.



 

Тагове: gta spano
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганьо ( преди 3 години )
    Цццц
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    vel_co ( преди 9 години )
    Според мен целта е да се каже просто, че е използван графен за каквото и да било там. Не че графенът толкова е спомогнал колата да олекне. Засега олекотявянето май най-вече го постигат с карбон и тук-там титан. Докато масово се започне употребата на графен ще почакаме.За какво, впрочем, ще се използва в една автомобилна конструкция монослоен въглерод?
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Браво на "Automotive", че ни светна за теглото, иначе как да разберем предимството на графена, уж целта на статията.
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Пиче ( преди 9 години )
    Супер е колата ама да има някой да ме повози
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 9 години )
    чудно как ще продават кола за поне половин милион евра със секвеционна трансмисия - трябваше да им е ясно че това не е за всеки - съмнява ме богаташите да искат това.
  • #2
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Automotive ( преди 9 години )
    Теглото е 1350кг. Съгласен съм с теб, че е непълна статията.
  • #1
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Графени-мрафени, титани-***, а в крайна сметка от целият този бълвоч не става ясно колко е теглото на колата. Добре де, какъв е смисъла не мога да разбера да се пущат такива глуости, като заглавието подвежда и в статията го няма основното.