IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford запозна Европа със своята суперкола

Новият GT ще се появи на Стария континент през 2016 г.

Ford запозна Европа със своята суперкола

След като дебютира пред публика на автосалона в Детройт през януари, новият Ford GT „уважи” и най-голямото европейско изложение – това в Женева. Според предварителни данни суперколата ще се появи на пазара на Стария континент през 2016 г.
Ford запозна Европа със своята суперкола
Както и Ford Mustang, така и Ford GT е оборудван с двигател от семейството Ecoboost. Шестцилиндровият мотор с две турбини и специално разработена система за впръскване на горивото развива повече от 600 к.с., като работи в комбинация със 7-степенна механична скоростна кутия, чиито характеристики засега остават тайна.

Създателите на суперколата твърдят, че са постигнали сериозни резултати по отношение на намаляването на теглото, благодарение на използването на алуминий и въглеродни нишки. Самият Ford GT прави впечатление с отварящите се нагоре врати и с активния си заден спойлер.

Отличителни черти на аскетичния интериор са многофункционалния волан в стил „Формула 1”, цифровия приборен панел, който може да бъде конфигуриран по желание на водача, а също така и мултимедийната система Sync от последно поколение.

Интересното е, че седалките на автомобила са фиксирани за сметка на възможността за регулиране на кормилната колона и на педалите.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: ford gt
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "комбинация със 7-степенна МЕХАНИЧНА скоростна кутия" WTF ???
  • #13
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пълен смях е тази фирма. Третокласна продукция. Това е истината. Не ме интересува, каквото и да лъже и маже някакъв *** *** тук. Нашил се с някакъв дърт *** и сега си скубе косите, няма продаване. Иначе ни убеждава, колко бил доволен. Да, ние падаме с първия сняг и не знаем какви ментаци са фордовете.
  • #12
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    бъчвар, на те знам на какво си но спешно смени дилъра, защото ти продава големи ***. значи кво викаш, субаруто се поднасяло по завоите, а фиестата била залепена за пътя хахаха ти съвсем откачи. да знаем ти глупостите, че от фиеста по-хубаво, здраво, стабилно и бързо в завоите няма, но вземи накрая се качи на някаква другако, че да разбереш какъв *** хвалиш! фиестата е да те закара от т. а до т. б и нищо повече. като гледам и колко неща си правил разбирам защо форд са *** на ***.
  • #11
    11 rate up comment 5 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    До анонимния, дето трябва да разберем какви *** са Форд, ама след години. Първата Фиеста ще врътне след 3 месеца 9 години. Мина 100 000 км отдавна. Още е с оригиналния акумулатор. За 9 години наистина има 7-8 изгорели крушки на къси светлини, габарити, стопове. Имаше смяна на накладки и лагер на едно от колелата. В гаранция и оправяха невярно показващ горивомер и смениха запалката. Има няколо счупени пластмаси - на страничните B-колони и ръчката за повдигане на едната седалка. Като бе на гиодина и бе заяло жилото на капака на мотора, както и единия колан. Оравиха ги гаранционно и от тогава няма проблеми. Чисто и просто Форд икономисват от смазка. Ръжда не съм видял. Гърнето е оригинално. Кормилното управление няма грам луфт, а двигателя пали от раз и работи като часовник. Има някакъв проблем с имобилайзера, който не пречи на паленето. Мисля, 9 години са достатъчни за да разбера дали става Фиеста модел 2006 година или не. Ако пак си вземах 2006 година кола, то пак щеше да е същия модел. И най-хубавтото е, че точно тоя модел се управлява много добре на пътя. Просто в планината който кара такава Фиеста, няма нужда да се притеснява от много по-бързи, мощни и реномирани марки. Лично аз съм се състезавал и със Субару и с Мерцедес и с доста други автомобили, които са се пънели или да ме изпреварват или са се опитвали да ми се измъкнат. Най ме кефеше някой с мощен автомобил да се опитва да взема завоите бързо, а аз да съм залепен за задницата му с калпавата Фиеста. Много боли, разбирам. А още по-се кефих, как един с едно Субару поднасяше зад мен на Шипка, докато Фиестата не мърдаше в завоите. Та такива ми ти работи за Форд...
  • #10
    5 rate up comment 6 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Смея се на Ферари ла Ферари-Шана Банана/на Вейрон-грозното яйце/на Макларан-обеления банан/на Порше -ХюндайНо защо не се смея тук?-питам аз и отговор не искам.....Защото ми увисна ченето,защото ...еми защото...!!!За това говоря !!!....-Е имат шанса да преродят със стилистични заемки GT 40,но нали трябва да знаеш как да го направиш.Е,знае ли са и то как !На другите фирми ще кажа:-едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто е ......-абе просто да видят Новият GT
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до Йори ( преди 9 години )
    Напълно съм съгласен с теб и с аргументите ти.4 поредни 1-ви места на Льо Ман те правят легендарен и ти запазват място в историята. И тогава ,сравнявайки този успех с 13-те победи на Ауди,трябва признаем колко велико е постижението на Ауди.И на Порше!
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 9 години )
    Екстра е количката, ама защо не се поразпуснаха малко и не му сложиха V8... Все пак е американска и плюс това им е най-екстремният модел.
  • #7
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубава, ама Форд!Винаги може да ти врътне някой сигански номер, когато най-малко очакваш.Само не започвайте с мантрата, как фордовете вече ги правели по-здрави. Същите *** са, но трябва да минат няколко год. докато го разберете.
  • #6
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Браво! Много добре изглежда. Не съм фен на марката, но на хубавото не можеш да кажеш, че е лошо. Все пак, ако избирах спортен Форд бих предпочел Мустанг. Мустанга е класика.
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Иначе Форда е много добър де, харесва ми.