IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat показа първия си кросовър

Моделът засега носи името 20V20

Seat показа първия си кросовър

Компанията Seat представи на автосалона в Женева прототип на своя първи кросовър – 20V20. Индексът V означава „veinte-veinte“ (от 20 до 20 на испански), а самото 2020 е препратка към година, в която испанците трябва да реализират новия си моделен план.
Seat показа първия си кросовър
Повечето елементи от дизайна на 20V20 ще бъдат за бъдещите модели на Seat. Испанците обръщат особено внимание на спортния силует на автомобила, както и на яркия оранжев цвят на каросерията. Според представител на марката, той трябва да предизвиква асоциации със „сутрешното барселонско слънце“.
Seat показа първия си кросовър
Всъдеходът е построен на модулната платформа MQB, като габаритите му са дължина от 4659 мм и междуосие от 2791 мм. Клирънсът на модела е 228 мм, а обемът на багажника – 600 литра. От Seat определят машината като 5-местна, като гарантират, че за возещите се в нея е осигурен достатъчен комфорт.
Seat показа първия си кросовър
Засега не се съобщава какъв двигател е поставен под капака на кросовъра, но от Seat твърдят, че за модела се предвиждат турбомотори от семейството TSI, двигатели TDI и хибридни агрегати с мощност до 300 к.с. Те ще могат да се съчетават с роботизирана скоростна кутия DSG, както и със система за задвижване на четирите колела.
Seat показа първия си кросовър
Основните елементи на интериора са големите цветни екрани на приборния и на предния панел. Очаква се в базовото оборудване на серийната версия да бъдат вкючени и голям брой електронни спомагателни системи. Какви ще са те и колко ще струва машината ще се разбере през 2016 г., когато тя ще се появи на пазара.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: seat 20v20
0 от 500