IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Passat е Автомобил на годината в Европа 2015

Германският модел изпревари конкурентите си със значителна преднина

Volkswagen Passat е Автомобил на годината в Европа 2015

Новият Volkswagen Passat е Автомобил на годината в Европа 2015, стана ясно при откриването на автомобилното изложение в Женева.
Volkswagen Passat е Автомобил на годината в Европа 2015
Представеният през миналата година нов Passat получи общо 340 точки от журито на конкурса, които подсигуриха му категорична победа.

"Наистина е впечатляващо, че Volkswagen печели титлата за трети път през последните шест години. Passat има много силни страни, включително дизайна, цялостното качество, безопасността и просторния интериор, както и няколко полезни нововъведения като асистентът за теглене на ремарке. С всички тези качества моделът очевидно заслужава да бъде Автомобил на годината 2015", сподели Хакан Матсон, председател на журито на конкурса.
Volkswagen Passat е Автомобил на годината в Европа 2015
На второ и трето място в тазгодишния конкурс останаха Citroën C4 Cactus и Mercedes-Benz C-Class, които калкулираха съответно 248 и 221 точки. С 203 точки на четвърто място се нареди Ford Mondeo, следван от Nissan Qashqai (160 т.), BMW 2 series Active Tourer (154 т.) и Renault Twingo (124 т.).

През миналата година победител в конкурса стана Peugeot 308, а година преди това - Volkswagen Golf.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: volkswagen passat
0 от 500
  • #24
    14 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Толкова малко постове, повечето от които мои в толкова готина тема? АМ, да не триете нарочно мнения? Бива ли толкова малък интерес в тема за Фолксваген и то каква тема! Всъщност, пасата ми харесва, но не бих си го купил, защото конглокенцията е по-добра. Най-малко като цена.
  • #23
    14 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Бойлер на колела. Много ме дразни тоя бойлеров цвят. Кога ще му мине модата, че човек да не се отвращава от колата само заради цвета, ако изобщо може да се нарече цвят?
  • #22
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Уфф, ще пропусна да си го купя.
  • #21
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Обича си немецът касковиден дизайн и това си е.Нищо хубаво няма в него.Просто следващият модел от скучните еднакви автомобили.Грозденцето не е кисело.Няма грозде.. :(
  • #20
    17 rate up comment 2 rate down comment
    фв ( преди 9 години )
    Много е добър. Особено окачването - паветата на Борис 3 изправи... вози по-добре от CLS. Старт/стопа дразни, там лексуса с хибридите е много по-добре...
  • #19
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нормалнио е, ама не защото са стока. Други са критериите. По принцип vw, не са на особено високо ниво по качество... Какво ли не прави рекламата...
  • #18
    25 rate up comment 8 rate down comment
    Вретимир ( преди 9 години )
    фолцваген винъги са наи добрите нормалное техна кола дае кола нагодината
  • #17
    20 rate up comment 11 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Тоя пасатор на какви пари се предлага? И това екранче дават ли го за тия пари? Тичпично за Фолксваген - покзват лъскавото, а като отидеш в шоурума питаш - коя е тая кола, не е ли Пасата дето рекламирате? Другите поне почват от ниска база.
  • #16
    23 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    А честито на печелившите. Тоя път печелят TSI с ремък.
  • #15
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Бобо ( преди 9 години )
    Не си мислете, че при конглокса "Кола на Годината в Европа" се избира най-добрата кола. Всички финалисти преминават през едно общо "сито" на критерии. Ясно е, че Mercedes C-class не е толкова изгоден колкото един Passat. И ако имаше критерий вероятност да посети сервиз извънредно, Японските и Корейските коли биха имали шанс за титлата :)