IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW Xcite ще се настани между 1-Series и X1

Новият модел на баварците с предно предаване ще се появи през 2018 г.

BMW Xcite ще се настани между 1-Series и X1

BMW разработва напълно нов модел, който засега носи кодовото име XCite, съобщава изданието Automobilemag. То публикува и свое виждане за дизайна на бъдещия кросовър, който трябва да се появи на пазара под името BMW 1-Series Sport Cross.
BMW Xcite ще се настани между 1-Series и X1
Очаква се това да бъде кросовърът, заел най-ниско място в гамата на баварците. Това означава, че той ще попълни нишата между хечбека 1-Series и всъдехода X1. При това положение бъдещият модел на BMW в базовата си версия ще се предлага на цена от около 30 000 щатски долара.

Дизайнът на XCite ще се различава значително от този на останалите кросовъри на марката, като ще заимства елементи от моделите от линията M Sport. Машината ще получи удължен преден капак, тесни прозорци, издути калници и защитни лайсни по цялата каросерия.

Очаква се кросовърът да използва платформата с предно предаване UKL, върху която са изградени BMW 2-Series Active Tourer и новото поколение на MINI. Тя вероятно ще бъде и в основата на новата генерация на BMW X1. Съответно гамата двигатели при бъдещия модел ще се състои от 3- и 4-цилиндрови агрегати с обем 1.5 и 2.0 литра.

Ако всичко върви по план и проектът бъде одобрен, моделът BMW 1-Series Sport Cross във версия с 5 врати ще излезе през 2018 г. А около година по-късно ще видим и модификация с 3 врати.

Снимка: Automobilemag

 

 

Тагове: bmw 1-series sport cross
0 от 500
  • #6
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това ще е най-грозното БМВ за всички времена. Какво им стана на тези дизайнери? Кошмари ли сънуват?
  • #5
    40 rate up comment 1 rate down comment
    Баничаро ( преди 9 години )
    А баничарката до кога ше я чакам, аре че мерцедес вече я пуснаха. Кво се умотвате, ше ме загубите като клиент бре баварци.И задължително със задно ей, да моа си намествам щайгите по завоите:)
  • #4
    37 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И на мен ми стана интересно каква ниша пък намират между 1 и Х1? И после сигурно ще намерят ниша между X-cite и Х1 и т.н :)Но важното е повече гащници да се возят в премиуми ;) За протокола - уважавам много БМВ, но в последно време започвам да поизстивам - не ми харесва стремежа към печалба на всяка цена, пък ако ще и конглокент на Тойота Айго да изкарат...
  • #3
    31 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Логика!Имаш доста непроходим СУВ и ще правиш по-непроходим и близък до колаЕ щом ще го произвеждат значи са си направили сметката, че ще се продава и ще има пазар
  • #2
    36 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сега стана интересно, Тойота имат Айго с ниво на оборудване X-cite. Дали ще има сага?
  • #1
    41 rate up comment 2 rate down comment
    Ганчовец ( преди 9 години )
    Каква ниша? Х1 си е кросоувър, а не джипка така или иначе, няма ниша между него и единичката. Нещо взеха да си ги измислят.