IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin ще предложи едва 24 бройки от Vulcan

Пистовото купе с мощност 800 к.с. стува 2,5 млн. евро

Aston Martin ще предложи едва 24 бройки от Vulcan

Инженерите на Aston Martin създадоха поредния си шедьовър, който обаче никога няма да се появи по обществените пътища. Направеното от карбон купе носи името Vulcan и със своите 800 к.с. е най-мощната кола на марката. Цената също е впечатляваща - около 2,5 млн. евро.
Aston Martin ще предложи едва 24 бройки от Vulcan
От компанията са категорични, че това е „най-вълнуващата разработка“ в историята на Aston Martin. На външен вид Vulcan носи типичните черти на бранда, но същевременно е и доста екзотичен. Моделът разчита на карбонов монокок, като се задвижва от 7,0-литров V12 атмосферен двигател. Той работи в комбинация с 6-степенна секвенциална скоростна кутия.

Засега производителят не разкрива точните характеристики на машината. Известно е, че мощността на мотора е малко над 800 к.с., а като скорост Vulcan ще може да си съперничи с най-бързите коли на планетата. Не се знае и теглото на купето, но от Aston Martin са категорични, че съотношението мощност/маса е едно от най-добрите в света.

Известно е обаче, че пистовата кола разполага с регулируемо окачване, диференциал с повишено триене, система за контрол на тягата и 19-цолови джанти. Карбон-керамичните спирачки са Brembo, като дисковете отпред са с размер 380 мм.

Само 24 души ще имат възможността да си купят този автомобил, като производителят е приготвил специална състезателна програма за всеки един от тях. Освен участие в различни надпревари водачите ще участват в интензивни тренировки под ръководството на пилотите на отбора Aston Martin Racing и ще могат да тестват и другите суперколи на марката - V12 Vantage S и One-77.

Останалите подробности за Aston Martin Vulcan ще станат известни на автосалона в Женева, където колата ще се появи за първи път пред публика.

Снимки: Aston Martin

 

 

Тагове: aston martin vulcan
0 от 500